Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

Вшанували «ліквідаторів»

IMG_5559Урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції відбулися в Івано-Франківську.
Свято «чорнобильців»-лікві­да­торів традиційно відзначається у нашій державі 14 грудня. Саме цього дня 27 років тому – у далекому 1986-му – було завершено спорудження об’єкту укриття – так званого саркофагу – над зруйнованим реактором четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС, що ознаменувало перемогу мужніх, відважних і самовідданих людей над ядерною стихією.
В рамках урочистостей, в яких взяли участь представники обласної державної адміністрації, Івано-Франківського міськвиконкому, управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області, громадських організацій, що об’єднують учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та постраждалих від чорнобильської катастрофи, відбулася панахида за загиблими та померлими внаслідок радіоактивної біди, покладання вінків до місця, де невдовзі повстане пам’ятник жертвам Чорнобиля.
Наразі пам’ятник вже виготовлено у бетоні, а до 26 квітня наступного року, коли в Україні і світі відзначатимуть 28-му річницю чорнобильського горя, він, як очікується, повстане у граніті.

35web

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності