Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Вислання Саакашвілі до Польщі було законним, – Верховний суд України

Верховний суд України визнав законною висилку Міхеіла Саакашвілі до Польщі в 2018 році. Про це повідомляє прес-служба суду.

Як зазначається, суд залишив без задоволення касаційну скаргу Саакашвілі у справі за його позовом до Адміністрації Державної прикордонної служби України, Державної міграційної служби України, Міністерства внутрішніх справ України.39_main

Верховний суд визнав законними дії суб’єктів владних повноважень щодо реадмісії Міхеіла Саакашвілі до Республіки Польща“, – йдеться у повідомленні.

Screenshot_256_1

Саакашвілі просив визнати незаконними дії правоохоронних органів від 12 лютого 2018 року щодо виконання рішення про повернення його до Польщі. Верховний суд залишив у силі рішення судів попередніх інстанцій, якими позивачу було відмовлено.

“Постанова набирає законної сили з моменту її прийняття, є остаточною і оскарженню не підлягає. Рішення прийнято під час судового засідання 19 листопада 2019 року. Повний текст постанови буде виготовлено протягом п’яти днів”, – додали у прес-службі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, 29 травня екс-глава Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі повернувся в Україну.

Крім того, президент України Володимир Зеленський повернув Саакашвілі українське громадянство, скасувавши указ свого попередника Петра Порошенка. Також Головна військова прокуратура заявила, що розслідує видворення з України Михайла Саакашвілі в лютому 2018 року.

Раніше, 12 лютого 2018 року, правоохоронці затримали Саакашвілі в одному з ресторанів в центрі Києва і видворили з України в Польщу (саме з цієї країни Саакашвілі в останній раз заїхав в Україну). Як повідомляли в Держприкордонслужбі, Саакашвілі “знаходився не території України незаконно, а тому, з дотриманням усіх юридичних формальностей його було повернуто в країну, звідки він прибув, порушуючи вітчизняне законодавство”.

Саакашвілі було заборонено в’їзд в Україну терміном на три роки – до 13 лютого 2021 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності