Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Виявлено вірус, який старший за людство

Він не викликає ніяких захворювань, але відноситься до різновиду вірусів, здатних атакувати бактерії. Отже, на основі цього вірусу можна модифікувати ліки, які вчені планують зробити альтернативою антибіотикам.virus_or_bacteria

Американські вчені виявили доісторичний кишковий вірус, який, як стверджують спеціалісти, можна застосовувати в медичних цілях при таких розладах, як діабет і хвороба Крона. Вчені вважають, що цей вірус старіший за людство, він проживає в кишечнику більшості людей на нашій планеті. Вірус може вбивати бактерії, але він не впливає на організм так, як впливають ті віруси, що викликають, наприклад, грип.

Іншими словами, мова може йти про так званий доброякісний вірус, який вже став  звичним для кишечнику, і еволюціонував разом з людиною, перетворившись на щось нешкідливе. Оскільки він живе на нашій планеті так довго, то імунна система не буде з ним боротися, якщо цей вірус проникає в організм разом з якимось лікарським препаратом, сподіваються дослідники. Отже, на основі цього вірусу можна розробити ліки, які вчені планують зробити альтернативою антибіотикам. Але треба зважати на те, що поки що усі клінічні дослідження на цю тему знаходяться на попередніх стадіях.

Цікаво, що дослідники з Університету Сан-Дієго виявили даний вірус в мікробіомі кишечника приблизно 70% населення нашої планети. Вперше його ідентифікували ще в 2014 році, але тільки тепер вчені отримали зразки з каналізаційних стоків 67 країн, які і показали глобальну поширеність даного вірусу. Вчені припускають, що раніше він міг жити в організмі приматів і еволюціонувати разом з людьми протягом мільйонів років.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності