Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Ягідно-грибовий “лохотрон” процвітає на Прикарпатті

До поліції Долинського району, що на Прикарпатті, звернулася мешканка Києва і повідомила, що перерахувала шахраям 190 тисяч гривень за ягоди, а довірливі туристи купують кілограм свіжих білих грибів за рекордні 300 грн.snimok-5.05.2018-04

Про випадок інформує пресслужба обласної поліції.

На одному із сайтів вона знайшла оголошення про продаж лохини за привабливою ціною. Продавець в телефонній розмові розповів, що товар знаходився на складі в Долині, але для його отримання жінка повинна перерахувати кошти у сумі 190 000 гривень на банківську картку.

Жінка перерахувала гроші, а після цього продавець перестав виходити на зв’язок.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальні провадження за ч.1, 2 ст. 190 (Шахрайство) КК України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зауважимо, що в ягідно-грибовий період в Карпатах уже два десятки років процвітає справжній делікатесний лохотрон, який розрахований на вельми небідних столичних  гостей чисельних місцевих відпочинкових комплексів, зокрема курорту “Буковель”, що за своїми рекордними цінами перегнав половину гірських курортів Європейського Союзу.

Так цьогоріч по дорозі, що сполучає Івано-Франківськ з Буковелем ціна за 1л. ягід чорниці (афина – гуц.) була перевалила за 100 грн. Це у той час, коли в обласному центрі Прикарпаття вона була в межах 60-70 грн.

Улюблені в ЄС гриби лисички також сягнули за 100 грн, коли в Івано-Франківську на базарах їх легко можна придбати по 50 грн за 1 кг.

Та найбільше заплатили довірливі туристи минулого тижня за свіжозбирані білі гриби, якщо досі, посилаючись на “засуху і неврожай”, їм “впарювали” цей делікатес по 150-200 грн за 1 кг, то тепер довелося викласти всі 300 грн., при тому, що в Івано-Франківську ціна на них залишається без змін – 100-120 грн. Відповідно кілограм сушених білих обходиться туристу всі 3 тис. грн..

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Цікаво, що страждають від такої наживи продавців делікатесів місцеві власники колиб та придорожних кафе, які розповідають, що гриби, які по дорозі з Буковелю продають із машин на імпровізованих прилавках, є не місцевими – їх ділки привозять… із Чорнобильської зони, Київської та Житомирської областей, деколи – з Рівненщини та Волині…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності