Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Як отримати довідку з військкомату для виїзду за кордон

Останнім часом по Інтернету ходить інформація про нібито необхідність отримання довідки з військового комісаріату для виїзду за межі України.

Навіть перші особи Міністерства оборони говорили про те, що треба мати таку довідку. Проте, коли їх журналісти чітко запитували, на підставі якого законодавчого акту громадяни мають це робити, ці самі перші особи одразу починали «плутатись в показах» та щось незрозуміло буркотіти собі під носа. Воно і не дивно, адже жодного нормативно-правового акту про необхідність наявності такої довідки для перетину державного кордону України просто не існує! На мою думку, вся ця інформація роздута в ЗМІ навмисно, з метою просто налякати бажаючих виїхати за кордон, адже сил прийняти таку норму на законодавчому рівні сил у нашої влади не вистачає.
Щоб ви могли пересвідчитись у відсутності законодавчої бази для таких уявних обмежень, та мати аргумент на свою користь, у разі, коли якийсь прикордонник захоче на вас заробити та почне вимагати хабар посилаючись на не передбачену законодавством довідку, я звернувся із офіційним запитом до Державної прикордонної служби України та отримав не менш офіційну відповідь, що ніяких довідок не потрібно. Тож, сміливо роздруковуйте цю відповідь та показуйте її в якості «довідки» будь-якому жадному до грошей прикордоннику.

P.S. «Цікаво, що спочатку відповідь на запит давати не хотіли, тож мені довелось застосувати до них заходи громадського впливу, після чого відповідь була надана, навіть раніше передбаченого законом терміну», – повідомляє автор публікації.

6-2

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності