Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Як платити за газ 3.9 грн за один кубічний метр: закон України №987-12

В Україні з 1 травня змінилася вартість природного газу — був встановлений єдиний тариф — 6,9 грн за кубометр.

Для тих, хто використовує паливо для приготування їжі і нагрівання води, він фактично подешевшав з 7,2 грн до 6,9 грн за. А ось споживачам, які використовують газ для опалення житла, доведеться платити значно більше, оскільки скасували пільгову ціну в 3,6 грн / куб.м при використанні до 1200 куб.м в опалювальний сезон.

Звичайно, більшість споживачів обурені такими нововведеннями і навіть зареєстрували звернення на сайті петицій до Президента України з проханням повернути пільгову ціну. Але надії на перегляд тарифів у бік зменшення мало.

Залишається тільки економити паливо або ж … зареєструвати в квартирі або будинку церква.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У чому вигода?

У постанові Кабінету Міністрів України №315 від 27.04.2016 року для релігійних організацій діятиме тариф на природний газ — 3,913 грн за кубометр. Дана ціна встановлена до 31 березня 2017 року. Таким чином, зареєструвавши церкву в своєму будинку, можна не тільки зберегти відібрану пільгову ціну за газ (3,6 грн за кубометр на 1200 кубів в опалювальний період), але і не мерзнути взимку, не звертаючись за субсидіями.

Як зареєструвати релігійну організацію?

Зареєструвати церкву може кожен бажаючий, це дозволяє закон України №987-12 «Про свободу совісті та релігійні організації» з редакціями від 01.01.2015 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Для цього необхідно знайти 10 однодумців, вибрати назву, на установчих зборах прийняти статут церкви і подати документи на реєстрацію до обласної адміністрації, вказавши приміщення, де буде дешевший газ, як штаб-квартиру церкви.

Зареєструвати церкву повинні протягом місяця.

Далі необхідно звернутися до постачальника послуги і укласти договір на поставку більш дешевого газу.

Звичайно, цей спосіб економії коштів можна назвати не етичним, але як бути, якщо дорогий газ взимку зможуть собі дозволити оплатити далеко не всі українці. І багатьом доведеться вибирати між комфортною температурою в будинку і придбанням інших не менш важливих товарів і послуг.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності