Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Як спланувати ідеальний робочий тиждень

У житті кожної людини є вибір — вона може прагнути до досягнення цілей і жити відповідно з планом, який вона заздалегідь собі накреслила, або залежати від інших людей і підпорядковувати своє життя випадковим обставинам. Перший підхід називається проактивним, другий — реактивним. Колумніст New York Times Майкл Хаятт розповів, як він планує свою робочу тиждень і що потрібно для того, щоб зробити її ідеальною.

rd2Природно, спланувати і передбачити абсолютно все неможливо. Але життя стає набагато простіше, коли ви є проактивною людиною і починаєте планувати свій час. Я починаю тиждень з створення документа під назвою «Моя ідеальна тиждень». Вперше я познайомився з цією концепцією, прослухавши серії аудіозаписів Тодда Дункана, які в результаті перетворилися у книгу під назвою «8 пасток часу». Це схоже на планування фінансового бюджету — тільки замість грошей ви будете витрачати свій час.

Мій ідеальний тиждень — це тиждень, де я зможу передбачити 100% речей, які зі мною відбудуться і вмістити їх у просту таблицю. Кожен день — це окремий стовпчик, який поділений на фрагменти, в залежності від того, чим я планую зайнятися. У таблиці, що показана нижче, я перерахував, чим я буду займатися і розбив це на кілька тем.

Як спланувати ідеальний робочий тиждень

Понеділок присвячений моїй команді, особистим зустрічам і обіднім зборам персоналу;
Вівторок і середа присвячені подорожам і розширеним зустрічей, наприклад підведенню підсумків місяця;
Четвер — це спеціальний день. Я призначаю на цей день всі інші зустрічі;
П‘ятницю я присвячую довгостроковому плануванню;
Субота — день, який я присвячую особистим справам і заходам;
В неділю я ходжу в церкву, відпочиваю і планую наступний тиждень.
У лівій частині таблиці у мене зазначено час, в яке я роблю ті чи інші речі. Рано вранці я читаю, молюся і займаюся спортом. День присвячений роботі — зверніть увагу, я приїжджаю в офіс в 8.30 і їду не раніше 18.00. Дивно, але ви можете зробити дуже багато, якщо заздалегідь встановіть собі жорсткі рамки на ваш робочий час. Інакше в силу вступає закон Паркінсона: «Будь-яка робота збільшується в об’ємі, щоб заповнити весь відведений на неї час». І нарешті, вечір я присвячую своїй сім‘ї та написання текстів. У мене немає дітей і ми з дружиною намагаємося вечеряти разом кожен вечір, щоб проводити час один з одним.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Заходи, які сприяють досягненню моїх цілей і пріоритетів, зафарбовані зеленим кольором. Ті, які не пов’язані з моїми цілями, заштриховані червоним. Ті, які можуть бути пов‘язаними з моїми цілями, і немає, відзначені білим. Сірим я наголошую на той час, яке у мене не заплановано — це так званий запас. І хоча ця схема досить суб’єктивна, але вона корисна тим, що допомагає мені бути впевненим, що я працюю лише над важливими речами.

Спробуйте скористатися моїм досвідом і створити свою ідеальну тиждень. Ви можете скористатися моїм Excel файлом, або ж створити власний план. Документ можна використати як шаблон для планування кожного наступного тижня. Крім того, я показую цей план моєму помічникові і це здорово допомагає нам в спільній роботі.

Нещодавно на AIN.UA публікувався графік розпорядків дня багатьох відомих творчих людей — Пабло Пікассо, Іммануїла Канта, Ріхарда Штрауса та багатьох інших. В інфографіці відображені різні типи діяльності (сон, вправи, їжа, робота) і вказано, коли і скільки часу приділяв цього типу занять кожен з геніїв.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності