Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Як стати Міністром освіти в обхід Верховної Ради, запитайте у Шкарлета

Верховна Рада не змогла призначити новим міністром освіти та науки Сергія Шкарлета через брак голосів, тож за наполяганням президента Володимира Зеленського його призначили в.о. міністра в обхід парламенту.

На засіданні уряду вчора, 25 червня, Шкарлета призначили заступником міністра й одразу ж виконувачем обов’язків міністра.

Кажуть, що Зеленський особисто лобіює його кандидатуру і змусив піти на такий крок в обхід Ради.

Відбувається призначення заступника міністра освіти і науки України і покладання обов’язків міністра на Шкарлета Сергія“, – заявив тихим голосом Денис Шмигаль наприкінці засідання.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

17 червня прем’єр-міністр подав кандидатуру Шкарлета парламенту для призначення міністром освіти.

Проте наступного дня профільний комітет розкритикував її і у фракції “Слуга народу” забракло голосів для призначення.

Також кажуть у Раді, що через таке рішення комітету під головою комітету Сергієм Бабаком від “Слуги народу” захиталось крісло.

Перед тим можливе призначення ректора Чернігівського технологічного університету Сергія Шкарлета міністром освіти підняло хвилю обурення серед активістів та у ЗМІ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Йому закидають, що багато його наукових робіт містять підозру на плагіат. Також є питання щодо його політичних зв’язків з Партією регіонів.

За часів президента Віктора Януковича Шкарлет долучився до Партії регіонів, а за президента Петра Порошенка – до його президентського блоку.

Нещодавно спалахнув ще один скандал – з’ясувалось, що Сергій Шкарлет міг цього року купити службовий автомобіль за 60 тисяч доларів, які мали піти на платню викладачам.

Всі закиди та звинувачення Шкарлет заперечує.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності