Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Як треба «Слугам Народу» ненавидіти Івано-Франківськ, щоб знищувати його, – мер Марцінків

У Києві відбувся круглий стіл на тему «Реформування субрегіонального рівня адміністративно-територіального устрою України: можливі та оптимальні варіанти».878754РОРАП

Захід відбувся за ініціативи Центру політико-правових реформ, який в рамках проекту «Підготовка та громадське обговорення обґрунтованої пропозиції нового районного поділу всіх областей в рамках реформи місцевого самоврядування України», який реалізується за фінансової підтримки Уряду Великої Британії, підготував пропозиції щодо кількості нових адмінтеродиниць субрегіонального рівня.

Як пояснив Ігор Коліушко, голова правління Центру політико-правових реформ, протягом вересня-листопада 2019 року у кожній з 24 областей відбулися відповідні обговорення із зацікавленими сторонами. На їх основі підготували пропозиції щодо кількості адмінтеродиниць субрегіонального рівня. Ці матеріали сьогодні вперше презентували в Мінрегіоні (дивіться нижче).

«Ми сьогодні поки не ведемо мову про те, як має називатися адмінтеродиниця субрегіонального рівня – район, повіт, округ чи ще якось. Ми сьогодні приступаємо до обговорення їх формату. Хоч такі обговорення тривають в країні з початком реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Та поки рано навіть говорити, де і скільки районів буде. Напрацьовані матеріали Центру політико-правових реформ тепер обговоримо у ширшому колі, залучивши, в тому числі, народних депутатів України. Думаю, Мінрегіон найближчим часом створить спеціальну робочу групу, яка займеться цим питанням. Фінальне обговорення плануємо за круглим столом у парламенті. Орієнтовно це буде в квітні», – сказав заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

На презентацію нового районного поділу відреагував міський голова Руслан Марцінків.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Не маю нічого проти Галича, але це показує ставлення нової Київської влади до Франківська! І не питання в податках, які будуть йти не в Франківськ, а питання надання якісних послуг: тепер суд буде в Галичі, пенсійний в Галичі, соцстрах і всі державні служби, податкова інспекція! Як треба «Слугам Народу» ненавидіти Франківськ, щоб знищувати його! Вибачте за емоції, але дістали! Будем збирати позачергову сесію міської ради у вівторок і висловлювати рішучу позицію, а якщо треба будем пікетувати Івано- Франківську ОДА! Захистимо Франківськ від свавілля!», – йдеться у дописі Р.Марцінківа.

Зазначимо, що 250-тисячний Івано-Франківськ знаходиться в самому центрі запропонованого Галицького повіту, у той час, коли 6-тисячний Галич знаходиться на 27 км північніше нинішнього обласного центру Прикарпаття, що створить масу незручностей для мешканців Тисменицького і Тлумацького районів…

 

Karta-rayoniv-Ivano-Frankivskoyi-oblasti-2020

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності