Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Який же “колега” наважиться посадити суддю

Вишгородський районний суд Київської області визнав невинним і виправдав суддю Печерського райсуду Києва Сергія Вовка, якого обвинувачували у винесенні завідомо неправосудного рішення.koruptsioner-1

Про це свідчить вирок від 15 січня у Єдиному реєстрі судових рішень, у якому дослівно йдеться:”… визнати невинуватим у пред`явленому обвинуваченні за ч. 2 ст. 375 КК України та виправдати за недоведеністю вчинення злочину“.

Нагадаємо, що суддю обвинувачували в незаконному позбавленні квартири і автомобіля жительки Києва.

Допитана в судовому засіданні потерпіла показала, що вона є власником квартири, яку придбала в 2011 року за власні кошти та в ній проживає з 2011 року та зареєстрована за вказаною адресою з жовтня 2011 року.

В жовтні 2014 року їй на мобільний телефон прийшло повідомлення від знайомої, що власником зазначеної квартири та автомобіля “Порше Кайен Турбо” став інший громадянин на підставі рішення Печерського районного суду Києва. Після цього вона звернулась до юристів задля підготовки заяви про скасування такого рішення Печерського районного суду Києва, аргументуючи це тим, що ніякі повістки та повідомлення їй не приходили.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В апеляційній інстанції чоловік, який оформив на себе квартиру й авто, від позову відмовився і провадження у справі було закрите.

Предметом вищевказаного провадження стосовно Вовка було якраз його рішення від 2014 року.

Зазначається, що вищевказаний виправдальний вирок Вовку може бути оскаржено протягом 30 діб із моменту його проголошення.

У прокуратурі Києва підтвердили, що готують апеляцію на це рішення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо: Суддя Сергій Вовк відомий неоднозначною репутацією. Він очолював колегії, які відправили у в’язницю Юрія Луценка та в.о. міністра оборони Валерія Іващенка. Він же дозволив Андрію Портнову, ексзаступнику голови Адміністрації президента Віктора Януковича, стягнути з держави 7 мільйонів гривень за нібито шкоду репутації. В 2011 році саме Портнов, будучи членом Вищої ради юстиції, перевіряв прохання про звільнення Вовка і дійшов висновку, що скарга на суддю безпідставна.

Після Революції Гідності Вовку оголосили підозру в ухваленні завідомо неправосудного рішення, яким він заочно забрав у громадянинки автомобіль і квартиру. Суддю кілька разів відстороняли від посади. Але до роботи він все одно повертався.

За даними “Чесно”, у 2011 році суддя Вовк ухвалив вирок заступнику начальника управління Державного управління охорони навколишнього середовища в Київській області, який визнаний винним в отриманні хабаря розміром 140 тис. грн, звільнивши його від відбування покарання з призначенням випробувального терміну та конфіскувавши майно.

Також, згідно із даними Єдиного державного реєстру судових рішень, Вовк постановив ухвалу, якою скасував арешт на 415 об’єктів нерухомості, що належать на праві власності ТОВ “Приватофис”, яке пов’язане з олігархом Ігорем Коломойським.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У грудні 2019 року Сергій Вовк ухвалив рішення про обрання запобіжних заході підозрюваним у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Суддя повністю задовольнив прохання слідства та відхилив доводи захисту, відправивши двох підозрюваних у СІЗО, одну – під домашній арешт.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності