Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ЯНУКОВИЧ. БЕЗГЛУЗДА СПРОБА ВИПРАВДАННЯ

Позбавлений звання президента Віктор Янукович в інтерв’ю ВВС-Newsnight, яке стало його першим інтерв’ю західним ЗМІ з часів його втечи до Росії, заявив, що він вдячний президенту Росії Володимиру Путіну за свій порятунок.

Янукович сказав, що Путін врятував його життя, залучивши до цього російські спецслужби, які доставили його в Росію в ніч на 23 лютого 2014 року: «Те, що Володимир Путін прийняв таке рішення за рекомендацією своїх спецслужб, це було його право і його діло. Він не радився зі мною».

«Я, звичайно, вдячний йому за те, що він дав таку команду і моїй охороні сприяли, щоб вона змогла вивезти мене і врятувати мені життя», – сказав колишній президент, додавши, що він вважав на той час, що його життя в небезпеці.

Президент-втікач Янукович вважає, що у правоохоронців було право використовувати вогнепальну зброю проти мітингувальників.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також Янукович заявив, що бере на себе відповідальність за вбивства на Майдані, які призвели до його повалення у лютому 2014 року.

«Я не заперечую своєї відповідальності,» – сказав він.

Янукович переконує, що ніколи не давав наказу правоохоронцям відкривати вогонь, але зізнався, що він не зробив достатньо, щоб запобігти кровопролиттю.

«Я не давав жодних розпоряджень (використовувати вогнепальну зброю). Це не в моїх повноваженнях… Я був проти будь-якого застосування сили, не кажучи вже про застосування вогнепальної зброї, я був проти кровопролиття», – переконує він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Але сили безпеки виконують свої обов’язки відповідно до існуючих законів. Вони мали право використовувати зброю», – заявив Янукович, замовчуючи те, що він, як президент, таки мав безпосереднє право втрутитися у ситуацію, давши відповідний наказ правоохоронним органам, чим міг би зупинити кровопролиття, а не ганебно тікати з ввіреної йому держави, перекладаючи свою відповідальність на інших.

Нажаль Януковичу не відоме правило, що капітан завжди останнім покидає корабель, що тоне. Тому він каже, що, як і раніше, сподівається, що одного дня він буде в змозі… повернутися в Україну…

Підготував Іван Луйко

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності