Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

«Йоббік» захищатиме закарпатських угрів?

3 - Йоббік.Через загострення українсько-російського протситояння угорська націоналістична політпартія «Йоббік» ініціює проведення круглого столу, аби «захистити угорську громаду» на Закарпатті. Про таке керівники партії Габор Вона та Іштван Саваї заявили під час прес-конференції минулого тижня, повідомляється на офіційному сайті «Йоббіка».

В інформації з прес-конференції зазначається, що, на думку «Йоббіка», «розширення і важкі бої в Східній Україні вимагають обговорення між політичними організаціями Угорщини та Закарпаття». Зустріч називають «Угорсько-Угорський круглий стіл», метою якого визначають визначення та обговорення спільних цілей.

Іштван Саваї розпочав прес-конференцію з різкою критикою нарізки виборчих округів на парламентські вибори в Україні, оскільки «виборчі округи були створені без врхування угорської більшості, тому, парламент не матиме жодних угорських представників, обраних безпосередньо». Таку ситуацію Іштван Саваї назвав «великим ляпасом» угорській спільноті.

Що стосується «Угорсько-Угорського круглого столу», президент партії Габор Вона заявив, що «нині права угорської спільноти не гарантуються, відтак, «Дамоклів меч» нависає над народом Закарпаття; ситуація критична». Лідер «Йоббіка» вчергове вже традиційно заявив, що «ця війна не є угорською», і в черговий раз закликав угорське міністерство закордонних справ зробити все можливе, щоб «зменшити ризик анти-угорських заходів».

Щодо «Угорсько-Угорського круглого столу», захід буде покликаний «захищати угорську громаду і дати швидкі, а також ефективні відповіді на постійно змінні обставини». Планується, що участь у ньому візьмуть угорські партії (KMKSZ і UMDSZ), представники закарпатських угорських церков, депутата Верховної Ради Іштван Гайдош та угорські парламентарі.
Габор Вона знову підтвердив основні цілі «Йоббіка» щодо угорсько-русинської автономії на території Закарпаття, але зазначив, що це питання начебто не буде на порядку денному круглого столу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Чи не здається українській владі, що це смердить сепаратизмом?..

Михайло Зобар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності