Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Юрист Медведчука став заступником генпрокурора?!

Новим заступником генерального прокурора Ірини Венедиктової став Максим Якубовський, який працює юристом у кума президента РФ Віктора Медведчука.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник Центру боротьби з корупцією Віталій Шабунін.

Ми вітаємо Медведчука з призначенням його юриста заступником генпрокурки Зеленського! Венедіктова призначила своїм заступником Максима Якубовського. З ким побитися об заклад, що Венедіктова віддасть йому російський напрямок?” – написав він.

ФОТО ілюстративне, архівне

Якубовський з 1996 року працював в органах прокуратури, обіймав посаду помічника Одеського транспортного прокурора. Після цього був старшим слідчим Одеської транспортної прокуратури.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

З серпня 2014 року він був заступником головного військового прокурора – начальником управління процесуального керівництва. У березні 2015 року Якубовський очолив військову прокуратуру Південного регіону. Він також має звання генерал-майора юстиції, яке присвоїв експрезидент Петро Порошенко.

У 2017 році Якубовський став заступником головного військового прокурора ГПУ.

Крім того, він працював в партії Віктора Медведчука “Український вибір”. За словами журналіста Дмитра Гнапа, станом на 2015 рік в офіційному профайлі юриста Якубовського на сайті Спілки адвокатів було вказано номер телефону, який збігався з центральним офісом “Український вибір”. Також з 2011 по 2013 рр. Якубовський працював експертом Центру правових ініціатив “Правова держава”, який теж пов’язаний з Віктором Медведчуком.

Ще в 2017 році PROSUD писали, що згідно з деклараціями Якубовського, кошти на купівлю та утримання елітних автомобілів, які були у нього в той час, неможливо пояснити офіційними доходами. Зокрема, тільки для покупки Audi Q7 всій його родині потрібно було б щонайменше 5 років не витрачати ні копійки ні на що інше. Незважаючи на це, в матеріалі також говорилося про те, що Максим Якубовський вибудував будинок під Одесою і купував інші автомобілі. Сам же прокурор, відповідаючи на запит журналістів, пояснив, що кошти на придбання автомобілів він заробив за два роки, під час яких не працював в прокуратурі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 

Зазначимо, що днями прем’єр-міністр Денис Шмигаль натякнув, що зміни чекають на керівників ГПУ, СБУ та інших силових правоохоронних структур…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності