Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

З БУРШТИНСЬКИХ ТРУБ МОЖЕ ЗАВІЯТИ СМІТТЯМ ТА РОМАМИ?

Жителі Прикарпаття вже звикли до полеміки і чуток, що давно вирують довкола Бурштинської ТЕС, тому, мабуть, і не придали якоїсь особливої уваги майже божевільній заяві кАмбата ССеменченка щодо його наміру захопити це велетенське енергопідприємство.
І ось нова інформація, яка хоч і має право на життя, але таки потребує ретельної перевірки.
Так за останніми чутками, що нині вирують в коридорах Івано-Франківської ОДА, виявляється, що окрім анонсованого рейдерського захоплення ТЕС її в подальшому начебто планують перетворити у сміттєпереробний завод!
На підтвердження цього, за словами місцевих мешканців і кількох переляканих чиновників має свідчити факт помічених наприкінці минулого тижня двох вантажівок на львівських номерах зі сміттям, яке вони скинули на берегах так званого “Бурштинського моря”. Адже ні для кого не секрет, що на Львівщині одіозному Садовому скидати сміття вже давно ніде не дають.
Кажуть, що сміття чи то місцеві мешканці, чи то цигани, розгребли і прикопали по околицях, але не все…
Підтвердженням цього може слугувати допис користувачки соцмережі Фейсбук Marta Zborovska, де вона ділиться пережитими нею та її дитям минулими вихідними на узбережжі Бурштинського моря емоціями та фотографіями:


“Була на вихідних в Бурштині, їздила з сином на “Бурштинське море”. Знайшли в кущах от таку фігню – добре, що і я і Лук’ян були в нормальному взутті… Місцеві кажуть, що на днях в місто привезли дві фури сміття з Львівської області, висипали посеред дороги! Люди молодці – сміття вивезли, але скільки ще таких СЮРПРИЗІВ можуть знайти в кущах наші діти?!”
Ось і виходить, що незабаром труби Бурштинської ТЕС можуть закоптіти не клубами спаленого вугілля, а львівського сміття. І в самому Бурштині та його околицях замість енергетиків зі Сходу України, можуть з’явитися сотні закарпатських ромів, які вже давно стали господарями сміттєзвалищ у с. Рибне під Івано-Франківськом, на Львівщині та в інших областях України.
А нам, простим мешканцям, залишається мовчки чекати пояснень від влади або брати ситуацію у свої руки та захищати і без львівського сміття занедбану екологію Прикарпаття.
Андрій Жук

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності