Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

З львів’ян вимагають по 1,3 тис. грн за тести на COVID-19, – нардеп

У Львові із мешканців міста вимагають гроші за проведення тестів на коронавірус.

Про це із трибуни ВРУ заявив нардеп Микола Княжицький.

«Ви бачили сьогоднішню статистику по коронавірусу? Ви бачили, скільки людей захворіло? У моєму рідному Львові кожен день місто і область стають лідерами по захворюваності на Covid-19. Мені телефонує мій однокласник, який директор львівського РАЦСу, який розповідає, що в них хворіють люди, поруч сидять інші, яких ніхто не перевіряє. За тести вимагають 1300 гривень. Приходять реєструвати стан, приходять маленьких дітей реєструють, реєструють шлюби. Усе це в приміщеннях, які ніхто не дезінфікує. Нас чекає велика катастрофа», – сказав Княжицький.

Він додав, що ні відповідні органи, такі як Мін’юст, ні місто Львів взагалі не приділяють увагу безпеці людей зараз. Усі на це глибоко і давно плюнули. І центральна влада теж.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Я не знаю, чи бачили ви розслідування на одному з каналів про те, що нібито Україна почала виготовляти українські тести.  Офіс президента передав кошти якійсь компанії, «Укргентех», здається, яка знаходитьсгя в маленькій кімнатці гуртожитку КПІ, яка отримала десятки мільйонів державних грошей і грошей доброчинців на виготовлення тестів, а витратила 430 тисяч. Де ці тести? Де державні гроші? Чи не пішли на це компоненти з гуманітарної допомоги? Чому львів’яни, які хворіють тисячами, не забезпечені безкоштовними тестами, а з них вимагають платити за тести гроші? Чим ми займаємося в цьому залі? Водимо мітинги й демонстрації навколо, влаштовуємо політичні переслідування, боремося з українською мовою, поки знищуються українці. Сором і ганьба», – сказав нардеп.

Він також повідомив, що «в нас на комітет знову виноситься мовне питання для послаблення закону про мову».

«Ми вдячні громадським активістам, які приділяють цьому увагу і будуть проводити протести, але я зараз не про це буду говорити, тому що нам вкидають ці непотрібні теми тоді, коли суспільство справді турбує те, про що думають люди, а не те, про що думаємо ми в цьому залі», – підсумував нардеп.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності