Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

З подачі свободівців Івано-Франківськ залишиться без якісної і швидкої медичної допомоги?

Міський голова Івано-Франківська свободівець Руслан Марцінків сказав написати заяви на звільнення керівникам медзакладів, звісно, що його протеже на цих посадах наказ не стосується. В цей же час обласна рада, очолювана іншим свободівцем-Олександром Сичем, прийняла рішення про приєднання комунального закладу ”Івано-Франківська станція швидкої медичної допомоги” до КНП ”Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради”, таким чином залишивши обласний центр без “швидкої допомоги” шляхом її “приєднання“, а точніше – “ліквідації“.

08П97Г89ГЕКЕР

Отож, під час засідання виконавчого комітету заслухали проєкт рішення “Про затвердження фінансових планів комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради”.

Очільниця управління охорони здоров’я Марія Бойко, під яку не так давно дане управління і було створено свободівською більшістю у міській раді, сказала, що в міському бюджеті наступного року для медзакладів не передбачені кошти, тож можуть виникнути проблеми.

“Я пропоную “кинути їх у воду”. Хто утримається – молодець, хто “потоне” – будемо об’єднувати, –каже Руслан Марцінків. – Нехай усі керівники напишуть заяви на звільнення без дати та напишуть, що беруть відповідальність за фінансово-економічну ситуацію в лікарні. Не впорався – йди з посади. Ми не можемо витягати по 20-30 мільйонів, коли вони прибігають”.

Втім, протеже міського голови впевнена, що у 2020 році медзаклади Івано-Франківська все ж “виживуть”.

Ну, а вже наступного дня, в п’ятницю 13-го, облрада ліквідувала міську “швидку допомогу”. 

Заступник голови ОДА Віталій Федорів зазначив, що дане питання передбачене Міністерством охорони здоров’я. Три станції «швидкої», які є в області, будуть об’єднані в одну організацію. Оскільки Національна служба здоров’я України може підписати договір тільки з однією структурою.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Федорів ще раз наголосив, що НСЗУ буде фінансувати тільки одну станцію «швидкої». Тоді станція Івано-Франківської швидкої медичної допомоги, якщо її не приєднати, залишиться без грошей, що виявилось неправдивою інформацію.

За словами голови профспілкової організації Івано-Франківської станції швидкої медичної допомоги Богдана Венника у нього є відповідь з Національної служби здоров’я в якій зазначено, що Івано-Франківська станція швидкої допомоги у разі перетворення на КНП може отримати фінансування. Фактично заступник голови ОДА Федорів вчинив службовий підлог (відео).

Профспілка ІФ станції швидкої допомоги готує заяви до правоохоронних органів у зв’язку із знищенням “швидкої допомоги”.

Нагадаємо, що на днях Борис Джонсон, після парламентської перемоги його партії, заявив, що запрошує на роботу до капіталістичної Британії, де медицина й досі залишається безкоштовною, 50 тисяч медичних сестер та 50 тисяч лікарів, а також розпочинає будівництво 50 нових лікарень

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності