Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

За смертю дитини від туберкульозу стоїть реформа місіс Супрун

Український лікар Олег Ізбаш розповів про епідемію туберкульозу в Україні. Медик звернув увагу на летальний випадок з дитиною на Запоріжжі і розкритикував дії ексміністерки охорони здоров’я Уляни Супрун, звинувативши її у розвалі системи попередження поширення і лікування інфекції.b81a8e8f3cf32ddbe57811be0b76609b

Відповідний допис Ізбаш розмістив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Поки увага суспільства прикута до новинних зведень з Китаю, де лютує коронавірус, в Україні тихо-мирно продовжує незримо працювати куди більш небезпечний вбивця. Про нього не говорять відкрито, його заганяють в тінь, а тих, хто насмілився нагадати владі про його існування, висміюють і називають панікерами“, – розповідає лікар-гінеколог.

У центрі уваги допису – смертельний випадок з дитиною.

Батьки школярів, які відвідують Кам’янсько-Дніпровську школу №3, забили тривогу. В їх школі померла дитина. Від туберкульозу. Уявляєте собі, так? 21 століття – планшети, електрокари, гиперлуп ось навіть обіцяли. І діти, які помирають від туберкульозу. Більш того, навіть поверхневе обстеження показало, що в стінах школи є ще заражені учні. А реакції влади – ніякої. Ну тобто майже ніякої на офіційному рівні. І то тільки після того, як обурені та ініціативні батьки звернулися в ЗМІ та соцмережі. Після публікації в «Батьки SOS» пролунали перші мляві пояснення. І зовсім ніяких конкретних заходів. Дезінфекція? Ні, не чули. А запитань більше, ніж відповідей. Як керівництво школи допустило хворої дитини на заняття? Куди дивився класний керівник? У чиїй компетенції вчасно виявляти хворих і роз’єднувати їх зі здоровими? І головне – що ж тепер робити всім іншим?” – ділиться шокуючими подробицями інциденту Ізбаш.

Лікар з особливою ретельністю аналізує діяльність ексміністерки Супрун.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підприємлива колишня в. о. Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун ухвалила рішення згорнути існуючу на той час систему ранньої діагностики та лікування [туберкульозу]. Сюрреалізм: інфекцію, названу Всесвітньою організацією охорони здоров’я найбільш смертоносної, пропонують лікувати вдома (!!!), а щорічну флюорографію замінити опитуванням у лікуючого лікаря“, – акцентує медик.

Паличка Коха прекрасно почуває себе в пилюці там, де ви ведете дитину в садок. І в будь-якому супермаркеті. І навіть у класі, де навчаються ваші діти. Але ні медиків, готових боротися з нею, ні їх робочих місць, не залишилося в Запоріжжі, яке впевнено входить в п’ятірку найбільш неблагополучних по туберкульозу міст України. І по дитячому, і по дорослому. Така ж приблизно ситуація і в інших містах“, – підсумував Ізбаш.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності