Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

За всяку ціну місцеві вибори цьогоріч хочуть скасувати, – Боднар

Державний санітарний лікар, він же заступник глави МОЗ України, Віктор Ляшко заявив, що питання про перенесення місцевих виборів буде розглядатись у тому разі, якщо більше чим 50% території країни буде у “червоній” зоні карантину.

Якщо 50% території буде в “червоній” зоні, то це буде підставою для того, щоб серйозно задуматися про доцільність проведення масових заходів, в тому числі й виборів“, – сказав Ляшко в ефірі телеканалу “Україна 24”

За словами заступника міністра охорони здоров’я, у цьому питання Україна орієнтується на Польщу. Остання переносила президентські вибори через пандемію.

Їх чіткі рекомендації показали, що дотримання протиепідемічних норм не впливає на збільшення випадків коронавірусу“, – заявив головний санлікар.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А політичний діяч і аналітик Тарас Боднар переконаний, що уряд Шмигаля шукає будь-яку можливість не проводити місцеві вибори.

Зважаючи на те, як героїчно і послідовно падає рейтинг президента Зеленського і уряду його прем’єра Шмигаля на фоні зростаючої соціально-економічної кризи із велитенською чорною дірою у держбюджеті, росту цін і поступового обвалу гривні, краху військової політики і в міжнародних відносинах, стає цілком очевидним, що уряд Шмигаля і Зеленський прагнуть за будь-яку ціну не допустити проведення цієї осені місцевих виборів, які стануть початком їхньої поразки, що згодом повинні довершити швидкі наступні парламентські вибори. А “Зе”-команда уже відчула смак влади і безкарності, тому здаватися не збирається”, – каже Боднар.

“Проведемо аналітику подій в Україні за останні півроку: два місяці тотального карантину з блокуванням міжобласного сполучення та комунального транспорту у містах, – було “першою ластівкою” від Уряду, який вивчав реагування і поведінку населення, а також місцевої влади на місцях – опір окремих міських голів карантину. Коли Захід повідомив про спад рівня пандемії і почав спершу послабляти карантин, а потім взагалі його скасував, Україні довелося теж це зробити. Але уряд Шмигаля з перших же днів почав говорити про ймовірне поновлення жорсткого карантину у липні, а на осінь анонсував апокаліптичну другу хвилю пандемії. Запровадити карантин в липні не вдалося, – знову повстали мери та підприємці. Тоді в Україні настали дні боротьби із тероризмом: луцький, полтавський і київський терористи, якісь кілька невдалих спроб мінування у містах. Але тут головним було інше – перекриття дорожнього сполучення між 11 областями, блокпости на дорогах і маса силовиків. Пройшло. Народ це стерпів”, – перелічує політаналітик.

ЧИТАЙТЕ: У Трускавці запрацювали санаторії та ресторани, а інспекторам з карантину сюди ЗАСЬ !

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Далі було запроваджено поділ областей та районів на кольорові зони і заборона поїздам зупинятися на станціях в окремих містах. Ось тут тернополяни силоміць зупинивши потяг, показали Шмигалю своє “фе”. Урок засвоєний. Тому сьогодні Уряд повідомляє про 12 тисяч бійців ЗСУ , які разом із нацгвардією і поліцією боротимуться з коронавірусом на вулицях України.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Тепер поглянемо на історію з паломництвом десятків тисяч хасидів до Умані. Невже ви думаєте, що Шмигаль хоче за їх рахунок поповнити бюджет та водночас вгодити міжнародному єврейству та Ізраїлю? Ні. Адже Ізраїль ще в квітні цього року звернувся до України з проханням не пускати до себе цього року паломників-хасидів, адже в Ізраїлі у кілька разів гірша ситуація із пандемією ніж в Україні. Саме тому проти візиту цього року хасидів до Умані виступив її мер і 94% місцевих мешканців, а нардеп Антон Яценко запропонував хасидам здійснити цього разу онлайн паломництво. Тільки ось уряд Шмигаля цього вперто не хотів досі бачити і чути, аж поки мери Черкас та Умані не пригрозили поставити блокпости  і не пускати паломників. Кому і для чого потрібно було привезти в Україну 30 тис. потенційно інфікованих людей, і скількох вони б інфікували тут? Якщо не бути дурнем, питання стає риторичним“, – полемізує Тарас Боднар про спробу уряду за всяку ціну відтягнути місцеві вибори цієї осені.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Звісно, що за силовий метод тримати людей в покорі кращим є страх інфікування і смерті. Тому Шмигаль і Зеленський зараз уважно спостерігають за подіями в Білорусі, яка єдина пережила пандемію без карантину, а зараз на її вулицях десятки тисяч демонстрантів і силовиків та жодного повідомлення про інфікування, а тим більше про смерть від коронавірусу. А введи в свій час Бацька Лукашенко карантин і підіграй він світовим панікерам, президентські вибори в Білорусі за прикладом Польщі можна було би перенести або взагалі цього року не проводити. В крайньому випадку виправдати насильство на вулицях боротьбою з пандемією, а не “тиранії із задурманеним західними лібералами народом”“, – макіавелівськи підсумовує політичний діяч Тарас Боднар.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: Пандемія знову оминає Білорусь, – рецепт вакцини знає неугодний Байдену-Соросу “тиран”

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А тепер погляньте, по всіх областях України уже активно працюють штаби різних політичних партій і розкидаються грошима на рекламу та агітацію,  а “Зе”-штаби поводять себе якось загадково пасивно. Що означає, що вони щось знають і чогось чекають. Тільки ось, перенісши вибори на наступний рік, чого сподіваються Шмигаль із Зеленським, що у них до весни знову виростуть рейтинги? І тут відразу пригадуються слова, що боротьба із пандемією триватиме до 2022 року. Між іншим Дональд Трамп нещодавно просив перенести президентські вибори в США через пандемію, але ліберал-демократи Байдена-Сороса йому цього не дозволяють“, – сміється аналітик.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: Вибори президента США Трамп закликає відтермінувати, – пандемія чи Байден?

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності