Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Забороняти переобладнання авто ніхто не буде

Чутки про заборону переобладнання автомобілів на ГБО викликали дуже велику хвилю обурення у суспільстві. Проте голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко пояснив, що забороняти переобладнання автомобілів ніхто не буде, адже в законопроекті є помилка.

За його словами, в проекті закону №4683 від 17.05.2016 в статті 32 є вимога отримання дозволу на переобладнання авто на ГБО від автовиробника, і ця норма могла створити проблему для автовласників.Проте справа в тому, що у статті 32 законопроекту є помилка.

На свої сторінці в соціальній мережі Назаренко написав, що статтю слід читати наступним чином: «Не дозволяється переобладнання транспортного засобу без згоди виробника транспортних засобів та їх складових частин АБО без документа про технічну можливість та умови безпечного переобладнання транспортного засобу, виданого спеціально уповноваженим на це Кабінетом міністрів України й організацією з питань переобладнання, що призводить до зміни повної маси та її розподілу по осях, розміщення центру ваги, типу двигуна, його маси і потужності, колісної бази чи колісної формули, систем гальмового управління і силовий передачі, підвіски, коліс, приладів зовнішнього освітлення і сигналізації, кількості місць для сидіння і конструкції сидінь, аварійних виходів з автобусів, встановлення газобалонного обладнання, обладнання для перевезення дітей (школярів), людей з обмеженими фізичними можливостями, небезпечних вантажів».Як пояснив експерт, для переобладнання авто слід мати або згоду виробника, або дозвіл від уповноваженої організації про переобладнання.

Він також зазначив, що ініціюватиме спрощення установки ГБО, оформлення та легалізації в ДАІ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності