Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Західний апеляційний господарський суд розпочав працювати у Львові

Новий суд – новий голова. У Львові з 3 жовтня почав працювати Західний апеляційний господарський суд. Відтепер тут слухатимуть справи із п’яти областей України.

Загалом округ охоплює понад сім мільйонів людей. Ще в грудні минулого року за указом Президента почалося укрупнення апеляційних господарських судів. Тож тепер у Львові розглядатимуть справи ще й з Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької і Тернопільської областей.

Судді вже обрали нового голову – ним став Борис Плотніцький, який упродовж шести років був головою тепер уже ліквідованого Львівського апеляційного господарського суду. Поки що в новоствореному суді працюють 13 суддів, хоча, щоби повністю укомплектувати орган правосуддя, потрібно 28.

«На посади ці судді, коли закінчиться оцінювання їхнє, то місце за ними залишається, вони переходять сюди ж суддями. Всі інші судді на вакантні посади, а також науковці, адвокати – вони підуть на конкурс», – розповів голова Західного апеляційного господарського суду Борис Плотніцький.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нововутворений суд займатиме будівлю ліквідованого Львівського апеляційного господарського суду на вул. Личаківській, 81.

Нагадаємо, Західний апеляційний господарський суд у Львові створили на виконання указу президента України про ліквідацію апеляційних господарських судів та утворення апеляційних господарських судів в апеляційних округах. 23 червня його зареєстрували, як юридичну особу.

 

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності