Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Закарпатські роми прибирають річку від пластику, – корисний заробіток

У закарпатському Берегові місцевий мешканець, підприємець Віктор Бучинський просуває ідею чистого довкілля, яку вирішив розпочати із сортування побутового сміття.p_759357_1_slidertop2

До ініціативи під назвою “Кольорові баки” вже приєдналися кілька приватних садиб і навіть навчальні заклади, наприклад, українська гімназія.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИУкраїнці “помстилися” Угорщині 10 000 тонн пластику, скинутими у Тису

Також у Берегові на вулиці Фабричній відкрився приймальний пункт вторинної сировини, куди можна здати пет-пляшки, скло та папір. За словами Віктора Бучинського це наразі не надто прибуткова справа. Але починати вирішив саме з цього. Допомагає йому також відомий на Закарпатті журналіст-еколог Олег Супруненко.5df9c3ec5c7dd

Сьогодні приємно здивували роми із села Варієво (Вари), які визбирали з річки Боржава 237 кг поліетиленових пляшок і 300 кг скляних пляшок. Щоб краще уявляти об’єми, одна 2-х літрова пет-пляшка важить всього 0,03 кг. Всі ці пляшки, що забруднювали річку потраплять на переробку, що і є головною метою приймального пункту вторинної сировини “Кольорові баки”. Зі слів ромів, такого роду “сміття” на річці Боржава ще дуже багато, що не може не бентежити. Отже, будемо і надалі всіляко сприяти очищенню нашого довкілля. Все в наших руках. Разом ми це зробимо!”, – повідомив Віктор Бучинський.

Слід нагадати, що Боржаву журналісти колись віднесли до найбруднішої річки України. Там дно вкрито півметровим шаром пластикових пляшок.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Кілька разів спеціальною технікою вже розчищали затор з побутового сміття довжиною понад 50 метрів, що утворився на Боржаві поблизу села Квасово на Берегівщині.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності