Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Закон про амністію євромайданівців не діятиме?

Неможливо впровадити в життя закон про амністію учасників акцій протесту, тому він залишиться простою декларацією.
Про це заявив голова Апеляційного суду Криму Валерій Чорнобук.
Аналіз положень даного закону показує неможливість його застосування на практиці. Не розкривається зміст поняття «учасник акції протесту і масових заходів». Закон не зазначає, за які саме дії людей слід звільняти від відповідальності.
Існує загроза того, що від відповідальності може бути звільнена особа, яка хоч і було учасником протестів або масових мітингів, але скоїла інший важкий злочин. Також закон не дає відповіді на питання про види юридичної відповідальності, від яких звільняються люди.
За словами Чорнобука, положення закону про заборону відкриття нових кримінальних проваджень з приводу подій, визначених статтею 1 цього закону, не узгоджені з нормами Кримінального процесуального кодексу України.
Верховна Рада повинна внести в закон відповідні зміни і погодити його з чинними законодавчими актами – каже чиновник.
Такої ж думки дотримується заступник голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Павло Гвоздик.

uapress.info

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності