Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ЗАМІСТЬ ХАРЧУВАТИ УЧНІВ, ЇХ ОТРУЮЮТЬ?

Спалах кишкової інфекції серед школярів зафіксовано у місті Бурштин на Івано-Франківщині.

Про це повідомляють в прес-службі Державної санітарно-епідеміологічна служба України.

«Державна санітарно-епідеміологічна служба України повідомляє про спалах інфекційних хвороб (гостра токсикоінфекція) серед дітей, які харчувалися в їдальні загальноосвітньої школи № 2, м. Бурштин Івано-Франківської області», – сказано у повідомленні.

Внаслідок захворювання постраждало 9 осіб – 8 дітей до 15 років та один дорослий.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Усіх постраждалих із попереднім діагнозом «Гостра токсикоінфекція» було госпіталізовано до Бурштинської центральної міської лікарні. Із анамнезу встановлено, що усі захворілі 21–22 квітня харчувалися у шкільній їдальні – вживали булочки, рис, сардельки, буряк, пили чай.

Зважаючи на різний час виникнення симптомів, епідрозслідування цих випадків захворювання триває. Для лабораторних досліджень відібрано 7 проб харчових продуктів, 20 змивів, 5 проб питної води, обстежено 3 декретованих працівників, результати в роботі.

У осередках захворювань проведено заключну дезінфекцію.

Загалом напрошується висновок, що у наших школах чи садках, мабуть, намагаючись зекономити та заробити, дітей харчують неякісною їжею, себто отруюють, то чи не краще вернутися до старих перевірених канапок з дому?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підготував Іван Луйко

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності