Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Защемлення нерва під лопаткою

zdorРізного роду невралгії займають чи не перше місце в неврологічній статистиці. І хоча на перший погляд подібні болі здаються незначними, і багато хто сподіваються на «авось пройде», але не варто недооцінювати такі моменти.

Людський організм являє собою складний механізм, в якому всі системи повинні працювати злагоджено та одночасно, і зовсім не є винятком нервова система з периферичними нервами.(повинен бути діалог з лікарем)

Симптоматика защемлення нерва під лопаткою

Найчастіше самим першим і основним симптомом при защемлення нерва під лопаткою є біль. Крім того, хворі можуть пред‘являти скарги на відчуття оніміння або повзання мурашок по всій руці. При яскраво вираженій картині пацієнти, як правило, навіть не можуть підняти руку на рівень плеча з-за стійкого колкообразного або ж, як кажуть у народі стріляючого болю. Таких хворих можна побачити здалеку, з тієї простої причини, що вони дуже трепетно ставляться до своєї хворої руки і намагаються зайвий раз нею не ворушити, і тримають у спокої.(рефлексотерапія стимулює внутрішні сили оздоровлення)

По суті, така клінічна картина буде при будь якій невралгії, будь то утиск навколохребцевих нервів або ж міжреберних.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Защемлення нерва — причини виникнення невралгії

Причини можуть бути найрізноманітніші, починаючи від переохолодження і закінчуючи якимись запальними захворюваннями периферичних нервів, у тому числі і травматичні пошкодження. Спектр пускових причин дуже широкий, тому самостійно діагностувати защемлення нерва під лопаткою досить складно. Особливо складно, тому що біль у цій ділянці можуть бути не типовою локалізацією болю інфаркту міокарда, з яким в свою чергу жарти погані. Тому ні в якому разі не можна лікувати такі захворювання на дому, та ще і з допомогою народної медицини.(правильне харчування або раціональне харчування)

Крім всього вище сказаного біль під лопаткою може бути в результаті наростаючої міжреберної невралгії, але тільки на початку захворювання, тому як з великим розвитком відбувається і наростання симптомів. До того ж не варто забувати про те, що спортсмени, або ж люди, які захоплюються спортом, під час посилених тренувань можуть пошкодити м’язові волокна трапецієподібного і великого та малого ромбовидного м‘яза, внаслідок чого може з’явитися біль або ж колючий біль під лопаткою.

Яка причина послужила появи такого дискомфорту, може точно визначити тільки фахівець такої вузької спеціалізації, як невролог.(дистрофічні зміни і ураження тканин хребта)

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Лікування защемлення нерва під лопаткою

Принцип лікування багато в чому залежить від першопричини, тому перед тим як приступати до рішучих дій, потрібно з‘ясувати пусковий механізм, адже без нього будь-яке лікування буде марною тратою часу і фінансових коштів. Уражену ділянку слід тримати в спокої і не напружувати,
щоб не посилювати сформоване положення.

Якщо болі настільки виражені у пацієнта, лікар має повне право призначити хворому знеболюючі препарати, наприклад, диклофенак внутрішньом’язово. Обов‘язково слід призначити вітамінотерапію, а зокрема вітамін В1 і В12, Тобто Для якнайшвидшого одужання не зайвим було б пройти курс фізіопроцедур, наприклад, електрофорез, який можна проводити з знеболюючими ліками, таким чином, надаючи відразу дві дії на уражену ділянку. Якщо є відчутні поліпшення здоров’я пацієнта, тоді можна порекомендувати пройти лікувальний курс оздоровчого масажу, який допоможе реабілітувати пошкоджений нерв.(точковий масаж є не лише ефективним методом лікування)

Але варто ще раз уточнити, що ніякі маніпуляції не варто призначати, без відома лікаря, інакше це може зашкодити власному здоров’ю.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності