Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ЗАСУДИЛИ… ЯК ГРОМАДЯН РФ

Північно-Кавказький військовий суд Ростова виніс вирок у справі кримчан Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Їх визнано винними.

39-річного українського режисера Олега Сенцова засуджено у сукупності до 20 років позбавлення волі. Сенцов є батьком одинаком, який виховує двох неповнолітніх дітей, одна дитина хворіє аутизмом. Нині діти з перебувають з пристарілою хворою матір’ю Сенцова.

«Сенцова визнати винним у  створенні терористичного співтовариства та керівництві ним», – зачитав вирок суддя. Також суд визнав Сенцова винним у скоєнні двох терактів.

Олександру Кольченку суд дав 10 років в’язниці.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Судовий процес у справі кримчан розпочався 21 липня.

Кольченко та Сенцов вислухавши вирок заспівали Гімн України. «Слава Україні», – вигукнули вони. Деякі присутні у залі суду відповіли: «Героям слава».

Вирок може бути оскаржено упродовж 10 днів.

Слідство просило для Сенцова 23 роки, для Кольченка – 12.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, за версією російського слідства, Сенцов створив в Криму терористичну організацію, метою якої був вихід півострова зі складу Росії. Сенцов все спростовує.

Amnesty International неодноразово наголошувала, що справа проти українців Олега Сенцова та Олександра Кольченка є сфабрикованою.

Крім нього в цій справі були заарештовані Олександр Кольченко, а також Геннадій Афанасьєв та Олексій Чирній. Останні пішли на угоду зі слідством і отримали вироки – по 7 років позбавлення волі.

За умовами угоди зі слідством, вони повинні були дати свідчення в суді проти Сенцова і Кольченка.
Однак в суді Геннадій Афанасьєв зробив сенсаційну заяву, відмовившись свідчити проти Сенцова. Він також заявив, що раніше звів наклеп на режисера.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

6 серпня Сенцов виступив у суді. Він розповів, як його викрали і катували.

«Мене почали бити ногами, руками, кийками, лежачи і сидячи. Коли я відмовлявся говорити, почали застосовувати удушення. Мене душили пакетами. Душили 4 рази», – сказав він.

Зауважимо, що обоє засуджених при анексії Криму відмовилися прийняти російське громадянство. Проте суд заявив, що зважаючи на те що хлопці постійно проживали на анексованій території, застосовує до них міри, як до громадян РФ. Нащо Сенцов і Кульченко заявили, що вони не кріпаки, щоб їх разом із землею хтось вважав своєю власністю…

Підготував Тарас Боднар

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності