Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Завдяки крадіжкам в Україні падають ціни на цукор

За останній місяць український цукор втратив в ціні 20-25 коп./кг, повідомили в асоціації «Укрцукор».
Вартість солодкого продукту знизилася з 12,7-13 грн./кг до 12,45-12,80 грн/кг.

На думку експертів, гривневі цінники незабаром можуть опуститися ще нижче. Причин для обвалу цін дві: по-перше, впали світові ціни на тростинний цукор, по-друге, у тіньовий обіг очевидно надійшов цукор, вкрадений зі складів Аграрного фонду.

Як відомо, за махінації з цукром на $300 млн був затриманий заступник прокурора Київської області. Пізніше, екс-прокурор ГПУ Давид Сакварелідзе повідомив, що затриманим є Олександр Колесник. «Але добро з Аграрного Фонду в підсумку все ж потрапило на ринок, причому, розходиться за цінами, на 20-30% нижче середньоринкових», — зазначив UBR.ua директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Але, звичайно ж, на внутрішній ринок більше тисне дешевий тростинний продукт.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«У Бразилії був хороший урожай тростини. Цукор з нього, хоч і вважається менш якісним, ніж буряковий, тим не менш конкурує з останнім», — говорить Дорошенко.

Надалі все залежатиме від світових тенденцій, каже експерт. «Через зниження споживання попит на цукор в Україні впав. Якщо до цього додасться зростання пропозиції недорого продукту, ціни у вітчизняному роздробі можуть ще більше знизиться. У найближчій перспективі — ще копійок на 50 з кожного кілограма», — додав Дорошенко.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності