Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

ЗБУЛАСЯ ЧЕРГОВА МРІЯ КОЛОМОЙСЬКОГО

11 - ЗБУЛАСЯ ЧЕРГОВА МРІЯ КОЛОМОЙСЬКОГО.Відібраними у Фірташа комбінатами керуватиме людина Коломойського – Кабмін передав в управління групи «Приват» стратегічні активи країни.

Про це пише Вадим Стародубцев в «Діловій столиці».

Як пише видання, минулої п’ятниці закінчився термін оренди ПрАТ «Кримський титан» двох стратегічних підприємств – Вільногірського гірничо-металургійного та Іршанського гірничо-збагачувального комбінатів.

За словами прем’єра Арсенія Яценюка, Кабмін прийняв постанову про повернення їх цілісних майнових комплексів, розташованих в Дніпропетровській і Житомирській областях, в держвласність.

«Раніше ці комбінати були в так званій оренді колишньої влади. При прибутках 1 млрд. грн. мінімально протягом року держава отримувала до 100 млн. грн. Тому ми сьогодні повернули ці комбінати в 100% державну власність», – пояснив прем’єр.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За рішенням уряду Вільногірський та Іршанський комбінати передані до сфери управління МЕРТ, якому доручено закріпити майнові комплекси за державним підприємством «Об’єднана гірничо-хімічна компані» на правах господарського відання.

Як пише видання, держпідприємство «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», за яким закріплено майнові права на Іршанський гірничо-збагачувальний і Вільногірський гірничо-металургійний комбінати, очолив Руслан Журило – людина Ігоря Коломойського.

Журило є уродженцем Дніпропетровської області.

У 2008 році він працював заступником директора Східного гірничо-збагачувального комбінату. Тоді ж Журило був заступником керуючого санацією заводу «Електрон-газ», керівником якого був Володимир Горб. Останній очолював компанію «Славутич-Капітал» Геннадія Корбана – нинішнього заступника губернатора Дніпропетровщини Ігоря Коломойського.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Журило був також директором ТОВ «Приладний завод «Електрон» в той час, коли засновником фірми була Ольга Гугнина – одна з найдосвідченіших юристів групи «Приват», яка представляла інтереси компанії «Приват-Сток-Сервіс».
ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» було створено кілька тижнів тому. Воно стало правонаступником ДП «Вільно гірський гірничо-металургійний комбінат», створеного за часів прем’єрства Юлії Тимошенко восени 2009 року.
«Об’єднана гірничо-хімічна компанія» отримала над Іршанським і Вільногірським комбінатами оперативний контроль без права їх продавати або здавати в оренду.

До серпня цього року ці комбінати орендувало ПАТ «Кримський титан» Дмитра Фірташа. Іршанський і Вільногірський комбінати є основним джерелом титанової сировини для заводів Фірташа.

Джерело: Економічна правда, УП

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності