Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Зеленський розповів британському виданню про роль олігархів

Президент Володимир Зеленський вважає, що олігархи можуть робити корисне для держави, але вони не повинні бути на лідерських ролях.

Про це він сказав в інтерв’ю The Guardian.

«Я хочу, щоб вони мали ролі статистів, а не головні ролі», – заявив Зеленський.

Водночас, він заперечив, що бізнесмен Ігор Коломойський користується особливим статусом.ad3a785-zel-shmygal

Президент також назвав «недоречним» придбання бізнесменом Рінатом Ахметовим вілли з 14 спальнями на Французькій Рив’єрі за 200 мільйонів євро (цей бізнесмен у 2011 році купив за 136 млн фунтів стерлінгів квартиру в Гайд-парку, це була найдорожча нерухомість, з тих, які будь-коли були придбані у Великій Британії).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Автори інтерв’ю зауважують, що багато хто у Києві вбачає у зміні уряду в Україні ознакою відновлення свого впливу старими олігархічними гравцями. На думку авторів The Guardian, багато людей переконані, що українські олігархи продовжують мати величезний вплив, а Зеленський не позбудеться їхніх махінацій, просто попросивши їх по-доброму. Президенту доведеться працювати з ними, просити інвестувати в Україну та фінансувати державні проекти.

Нагадаємо, 4 березня Верховна Рада на позачерговому засіданні конституційною більшістю в 353 голоси, відправила у відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука і його уряд.

Також парламент затвердив кандидатуру Дениса Шмигаля, якого називають людиною Ахметова, на посаду прем’єр-міністра України. Після подання ним нового складу уряду, Верховна Рада того ж дня затвердила новий склад Кабінету міністрів.

Зеленський зазначив, що кадрові зміни в уряді відбулися через відсутність ефективності та результативності.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності