Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Зізнання і каяття у підпалі собору у Нанті дозволить африканцю уникнути покарання

Closeup of flaming torch with fire and black smoke on blue background

Біженець з африканської Руанди, який працював волонтером для собору у французькому місті Нант, зізнався у його підпалі.

Про це повідомляє телеканал BFMTV.

Через тиждень після пожежі в кафедральному соборі Нанта волонтер з єпархії зізнався і був узятий під варту на ніч з суботи на неділю за “руйнування і пошкодження майна”.

Мій клієнт співпрацював зі слідством“, – сказав адвокат обвинуваченого, натякаючи на те, що таким чином африканцеві вдасться уникнути сурового покарання у ліберальній Франції.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він гірко шкодує про факти, і зізнання стало для нього звільненням. Мій клієнт сьогодні охоплений каяттям і вражений масштабом подій“, – запевнив юрист.

Чоловік зізнався, що здійснив підпали в трьох місцях: під великим органом, під малим органом і біля електрощита.

Мотиви вчинку волонтера незрозумілі.

39-річному чоловікові, який був відповідальний за закриття собору за день до пожежі, висунули звинувачення у руйнуванні і пошкодженні вогнем, помістивши його під варту.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Настоятель Нантського собору Юбер Шампенуа пояснив минулого тижня, що волонтером був “руандієць, який кілька років тому знайшов притулок у Франції“.

За його словами, він знає волонтера, який працював вівтарним служкою, чотири-п’ять років. “Я довіряю йому, як і всім співробітникам“, – сказав ліберальний настоятель собору.

Руандієць був узятий під варту поліцією 18 липня через кілька годин після пожежі і початку розслідування, а потім відпущений на наступний день. Слідчі хотіли допитати його, бо після пожежі не було виявлено жодних слідів злому на під’їздах до будівлі, в якій спостерігалися три осередки загоряння.

Зазначимо, що цей вчинок тепер проливає світло на минулорічну нищівну пожежу в соборі Паризької Богоматері, на реставрації якого працювало теж чимало мігрантів-іновірців:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності