Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Змінено порядок індексації доходів населення

Якщо особа працює неповний робочий час, сума індексації визначається з розрахунку повного робочого часу, а виплачується пропорційно відпрацьованому часу.

Постановою від 29 січня 2014 року № 36 Кабмін вніс зміни в Порядок проведення індексації грошових доходів населення, повідомляє Юрліга.

Згідно із змінами до об‘єктів індексації, визначених у пункті 2 Порядку (грошові доходи громадян, одержані в гривнях на території України, не носять разового характеру), що не належать також виплати, що обчислюються із середньої заробітної плати.

Також встановлено, що у разі якщо особа працює неповний робочий час, сума індексації визначається з розрахунку повного робочого часу, а виплачується пропорційно відпрацьованому часу.

Пункт 5 Порядку доповнено нормою, яка встановлює, що місяць, в якому відбувається підвищення грошових доходів працівників у зв’язку з розширенням зони обслуговування, збільшення обсягу робіт, суміщенням професій (посад), виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника, оплатою за роботу за сумісництвом на одному підприємстві, в установі, організації, а також за рахунок збільшення розміру премії, не можна вважати базовим при обчисленні індексу споживчих цін для проведення індексації (у разі, коли не відбувається підвищення тарифної ставки (окладу).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У разі якщо внаслідок перерахунку пенсій за рішенням суду, що набрало законної сили, виплати перерахованих сум до пенсії фактично здійснені та строки їх виплати не визначені, базовий місяць для визначення індексації пенсій не змінюється.

Для працівників, які використали відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та відпустка без збереження зарплати, передбачені законодавством про відпустки, при визначенні базового місяця для проведення індексації зберігаються такі ж умови нарахування сум індексації, як і в інших працівників, які займають аналогічні посади, з урахуванням положень пунктів 1-1, 4 і 5 Порядку.

Постанова набуде чинності з дня офіційного опублікування.

vkurse.ua

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності