Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Змінились неоподатковувані розміри матеріальної допомоги і вартості подарунків

Розмір неоподатковуваної матеріальної допомоги в Україні на 2015 рік визначено у сумі 1 тис. 710 грн, а розмір неоподатковуваної вартості негрошових подарунків – в сумі не більше 609 грн на місяць.

Ці нормативні показники стали обов’язковими до застосування у зв’язку з публікацією закону «Про державний бюджет України на 2015 рік» (закон № 76-VIII) у спецвипуску «Голосу України».

Так, відповідно до пунктів 170.7.3 статті 170 Податкового кодексу України (ПКУ), платникам-фізособам (роботодавцям) дозволено не включати у звітність із виплати податку на доходи суми матеріальної допомоги, яка була надана працівникам протягом звітного року. Сумарний обсяг таких виплат за рік не повинен перевищувати розміру податкової соціальної пільги (ПСП), встановленої в Україні на 2015 рік в 1 тис. 710 грн.

Крім того, платникам-фізособам (роботодавцям) дозволено не включати у звітність із виплати податку на доходи суми вартості подарунків (за винятком грошових виплат), якщо вони не перевищують 50% мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня звітного року. Відповідно до пп. 165.1.39 ст. 165 ПКУ до місячного оподатковуваного доходу платника не включається вартість подарунків (крім грошових виплат), якщо вона не перевищує 50% мінімальної зарплати. З 1 січня по 1 грудня 2015 розмір мінімальної зарплати в Україні встановлений у розмірі 1 тис. 218 грн. Таким чином, з початку 2015 року до 1 грудня цього року не потрапляють під оподаткування при звіті про доходи подарунки вартістю не більше 609 грн на місяць.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Джерело: Економіст

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності