Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

ЗНО косить випускників десятками тисяч, а одного – смертельно

Експерти оприлюднили перші результати з трьох предметів. 53 тисячі абітурієнтів не склали ЗНО з української мови та літератури.a6048c34426189923488d97fce30c016_XL

Поки частина українських абітурієнтів сьогодні ще складають хімію – останній з тестів,  –  експерти Українського центру оцінювання якості освіти вже визначили прохідний поріг з української мови та літератури.

Поріг тестових балів з української мови та літератури залишився такий, як і торік,  – 23. І це стало причиною, що 15,8% абітурієнтів, які писали обов’язкові тести, їх не склали. Тобто для 53 тис. 613 випускників з майже 340 тисяч, які складали тести, вступна кампанія цього року закінчується, адже без цього результату в жоден виш не візьмуть.

Щоправда, для цьогорічних абітурієнтів з Одеської, Закарпатської та Чернівецької областей, які навчалися у школах неслов’янської групи, а з румунською, угорською і молдавською мовами, встановили адаптивний поріг на рівні від 14-23 балів, ці бали їм перерахують у 100 рейтингових балів. Таким чином, у них збільшаться шанси вступити до українських навчальних закладів.

Загалом 200 балів з 200 можливих отримали з української мови лише 17 абітурієнтів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Поріг для математики також залишився на минулорічному рівні – 11. Тож тести з цього предмета з 155 319 абітурієнтів не склали 18,17% – тобто 28 тис. 215 випускників. Щоправда, відмінників з математики значно більше, ніж з української, аж 98.

А ось з фізики 200 балів не отримав ніхто. Можливо, це пов’язано з тим, що цього року експерти підняли поріг до 13 балів. Загалом тести з фізики писали 21 тис. 407, а ось не склали їх 3 тис. 204 абітурієнти, що становить 14,97%.

Експертна комісія почала переводити тестові бали в рейтингові, тож обіцяють, що до завтрашнього ранку всі абітурієнти матимуть результати на своїх сторінках.

Раніше Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив графік додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Саме через незадовільні результати зовнішнього незалежного оцінювання 14 червня в Сумах на вулиці Героїв Крут із квартири вистрибнув 17-річний юнак і розбився.

Правоохоронці перевіряють цю та інші версії. Ймовірно, кримінальне провадження буде відкрито за ч. 1 ст. 115 (вбивство) КК України з позначкою “самогубство”, – повідомив виконувач обов’язків начальника відділу комунікацій ГУНП в Сумській області Володимир Крупецький.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності