Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Зреклися ще одного…

Епідемія політичного склерозу та конспіроманії у івано-франківських «свободівців», схоже, загострюється.

Буквально тиждень тому, у своєму №22 (22) за 7 листопада 2013 року, «ЗЛ» писала, як керівництво Івано-Франківської міської організації ВО «Свобода» публічно відхрестилося від засудженого до 5,5 років позбавлення волі за хабарництво екс-директора департаменту архітектури і містобудування Івано-Франківського міськвиконкому Олега Гаркота, якого ще рік тому самі ж публічно назвали свободівцем. Паралельно винними зробили прикарпатських журналістів, яких звинуватили у провокативності і некомпетентності.

Минуло всього кілька днів і от – нове «сенсаційне викриття» від івано-франківської «Свободи». На офіційному веб-ресурсі партії – нова «розгромна» заява. І знову «свободівці» відхрещується від свого ще вчора спонсора і виконавця волі своїх вождів у міський раді, а нині – ще одного фігуранта скандальної справи івано-франківських «чаювальників». На цей раз вигнанцем виявився депутат від фракції ВО «Свобода» у Івано-Франківській міській раді Володимир Колковський. Традиційно – в центрі звинувачень – «некомпетентні» «журналісти-провокатори».

«Стаття із провокативним заголовком «Суд вирішив арештувати депутата від «Свободи», підозрюваного у хабарництві» – свіжий приклад подібної брехні… – зазначається у заяві ІФМО ВО «Свобода», – Як і в попередньому випадку, знову очевидним стає факт журналістської некомпетентности та банального небажання з’ясовувати правду. Новоспечений «гарячий» матеріял (граматика – згідно оригіналу – ред.) інформує про рішення суду у справі депутата міської ради Володимира Колковського, але, знову ж таки, автор статті «забув» поцікавитись приналежністю В.Колковського до партії ВО «Свобода». Прес-служба Івано-Франківської міської організації ВО «Свобода» наголошує: Володимир Колковський, який є депутатом-мажоритарником, здобувши перемогу на виборах, вступив до фракції ВО «Свобода», але він ніколи не був і не є членом партії ВО «Свобода», а отже, заголовок «Суд вирішив арештувати депутата від «Свободи» несе викривлену інформацію та не відповідає дійсності.
Певно, «свободівці» вже зовсім тримають івано-франківців за дурних. Бо ж не знаю, як кому, а автор цих рядків так і не зміг угледіти у «провокативному» заголовку «Суд вирішив арештувати депутата від «Свободи» слів про членство В.Колковського у партії ВО «Свобода».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Той факт, що опальний депутат є членом фракції ВО «Свобода» (ну принаймні вступив до неї) лідери партії підтвердили у своїй же заяві. Зрештою, про те, що пан Володимир є членом фракції «Свобода», зазначено і на офіційному сайті Івано-Франківської міської ради. Крім того, хлопці з трьома пальцями на лацканах, певно, забули, що на місцевих виборах 2010 року мажоритарників-самовисуванців не було і бути не могло. Чинне на той час законодавство передбачало право висунення кандидатів у депутати лише для політичних партій – не залежно від того, чи йшов такий депутат до ради по одномандатному мажоритарному, а чи по багатомандатному округу. Якось так сталося, що партією, яка висунула кандидатом у депутати В.Колковського була саме ВО «Свобода». Тож пан Колковський таки є депутатом від «Свободи», як би це не було сумно для місцевих партфункціонерів – «висунутий від «Свободи» чи «від фракції «Свобода» – це вже, зрештою, ролі не грає.

І нема чого, панове політики, котити, як то кажуть, бочку на журналістів. Вони роблять свою роботу. Натомість порадив би вам краще приглядатися до тих людей, яких збираєте під свої прапори, а якщо вже так сталося, що прийняли до своїх лав (чи то партійних, чи то фракційних, чи то у товариші з дерибану) щура, будьте добрі нести за нього відповідальність, а не умивати руки, як це вже сталося з О.Гаркотом та В.Колковським.

Цікаво, хто ж стане наступним, від кого відхреститься «Свобода»? Після двох зречень з усіх фігурантів «чайно»-хабарного скандалу партія поки що не відхрестилася лише від одного «свободівця»… Невже наступним буде таки він?…

Ярема Ясінський

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності