Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Зустрічі РФ та ОПЕК щодо цін на нафту не буде – Саудівська Аравія проти

Російська Федерація заявила про необхідність зустрітись із країнами експортерами-нафти (ОПЕК) у травні-червні 2020 року для вирішення ситуації із цінами на нафтовому ринку.1469426888-9029

Саудівська Аравія відкинула таку ідею, бо не бачить сенсу у переговорах ОПЕК та Росії до досягнення домовленостей між експортерами нафти про спільні дії у відповідь на коронавірус.

«Я не бачу сенсу у проведенні зустрічі у травні-червні, яка лише продемонструє нашу неспроможність домовитися щодо того, як діяти у цей кризовий час та яких заходів необхідно вжити», — заявив король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд, передає Reuters.

Нагадаємо, РФ та Саудівська оголосили про збільшення видобутку та експорту нафти при зменшенні попиту. Це спричинило найбільше за третину століття падіння цін на нафту – до 30%. Зазначимо, що Саудівська Аравія хоче обвалити вартість нафти до неприпустимого для Росії рівня, рекордно наростивши видобуток та знизивши ціни на сировину.

Через зниження цін на нафту російський рубль обвалився до чотирирічного мінімуму.  Ф’ючерси на нафту марки Brent з поставкою в травні на лондонській біржі ICE впали на 23,4% до $ 34,66 за барель.  Деталі – у нашому авторському матеріалі «Ціна нафти обвалює рубль: нафтовий армагеддон наближає кризу економіки країни-агресора».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності