Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ЗВЕРНЕННЯ ПОРОШЕНКА ДО КСУ – ТОНКА ДИПЛОМАТІЯ

Глава держави Петро Порошенко днями надіслав до Конституційного суду України (КСУ) подання про визнання неконституційним закону про позбавлення Віктора Януковича звання президента

«19 червня 2015 року до Конституційного суду України надійшло конституційне подання президента щодо відповідності Конституції України (конституційності) Закону «Про позбавлення В. Януковича звання президента України» від 4 лютого 2015 року № 144—VІІІ. Згідно з регламентом КСУ, конституційне подання передано на вивчення в секретаріат суду», – йдеться в повідомленні.

За словами першого заступника глави АП Віталія Ковальчука, Порошенко свідомо підписав закон про позбавлення Януковича звання президента України цілком очевидно. Це юридичний хід, обґрунтований необхідністю бути впевненим, що в майбутньому цей закон не буде оскаржено в суді ані в Україні, ані за кордоном.

Нагадаємо, закон про позбавлення Януковича президентства Верховна Рада ухвалила 4 лютого 2015 року. Нещодавно його підписав президент. 17 червня його опублікувало офіційне парламентське видання «Голос України», і наступного дня він набув чинності. Нагадаємо, закон про позбавлення Януковича президентства Верховна Рада ухвалила 4 лютого 2015 року. Нещодавно його підписав президент. 17 червня його опублікувало офіційне парламентське видання «Голос України» і він набув чинності.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тож, як доповнює політаналітик Тарас Боднар, після цього у жодної політичної сили чи держави більше не буде можливості ставити під сумнів легітимність президентства самого Порошенка.

Підготував Іван Луйко

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності