Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Звільнити полонених українців заважає «мирний» статус?

Вся робота по звільненню полонених не має особливих правових підстав, бо де-юре ніяких полонених немає.
Про це заявив керівник «Інформаційного спротиву» Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

«В «заперечуванці» Путіна і в «мирному статусі» України і полягає головна проблема. Агресія Росії юридично не визнана, і з точки зору права війни немає. Відповідно, захоплені військовослужбовці України юридично не є військовополоненими (вони де-юре – заручники терористів), а значить, на них не поширюється міжнародне право щодо військовополонених», – вважає Тимчук.

Те ж саме, за його словами, з боку України: ті бойовики, які зараз сидять за гратами – не полонені, вони заарештовані або затримані за терористичну діяльність і сидять за гратами за рішенням суду у статусі звичайних ув’язнених.

«Вся робота по звільненню полонених не має особливих правових підстав, бо де-юре ніяких полонених немає. Це суцільна імпровізація. Ось вам і підсумок того, що в Україні, яка воює вже дев’ятий місяць, юридично – «мир»», – зазначає Тимчук.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він також додав, що вчора на засіданні комітету ВР з питань національної безпеки і оборони, представниками силовиків було вказано на деякі казуси в законодавстві, усунення яких допомогло б активізувати роботу по звільненню полонених.
«Це стосується, наприклад, процедури виходу з-під варти затриманих терористів і передачі їх для обміну. Комітет ВР з нацбезпеки і оборони ініціює вирішення цих проблем найближчим часом», – написав Тимчук.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності