Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ЗВИНУВАЧУЮТЬ НАСАЛИКА – ШУКАЙТЕ ЖІНКУ

2 - ЗВИНУВАЧУЮТЬ НАСАЛИКА.2Українці вже звикли, що з початком будь-яких виборів у державі розпочинається й сезон полювання на кандидатів. Адже досвідчених «мисливців» у нашій політиці не бракує. Перед виборами вони готують набої, тобто збирають усілякий можливий компромат на ймовірних кандидатів, яких кожен буде полювати у своєму лісі (виборчому окрузі). А з відкриттям сезонну полювання (початок виборів) вони цими набоями набивають свої рушниці (усі доступні ЗМІ) та з їх допомогою стараються поцілити ту здобич, яку вони самі поставили собі за мету вполювати: найжирнішого каплуна чи кабана, якщо, скажімо, вони є «мисливцями-спортсменами» і полюють за головним трофеєм – кубком чи мандатом переможця. Якщо ж вони є мисливцями-любителями чи, не дай Боже ж, браконьєрами, то вони полюють на ту здобич, яку їм замовив замовник чи господиня…
Але повернемося від мисливських пригод до наших виборчих реалій. Нові вибори до парламенту ще не встигли розпочатися в повному обсязі, як у Калуші вибухнув черговий скандал.
Так Ігор Очкур, який на виборах президента України очолював окружний штаб Петра Порошенка, відмовився очолити штаб Блоку Петра Порошенка на виборах у Верховну Раду України.
У коментарі виданню «Вікна» Ігор Очкур негативно оцінив висування кандидатом по одномандатному виборчому округу № 85 з центром у Калуші свого давнього опонента – міського голову Ігоря Насалика: «… Петру Порошенку не можна повторювати помилку Віктора Ющенка, йому потрібно мати свою більшість у Верховній Раді. Інакше йому доведеться домовлятися і йти на поступки. Колись Ющенко мусів це робити з Тимошенко і Януковичем, тому й опинився на задвірках Історії…»
«Як можна брати до себе явних прибічників «регіоналів» та ще й у такій кількості?! Не можна підходити чисто з арифметичного принципу, лиш би більше мандатів отримати! Коли Петро Олексійович був у Калуші на початку травня, ми мали невелику розмову. Він спитав мене чи правда, що Ігор Насалик має у місті 80% підтримки. От вам і причина – далеко поза межами Калуша створено міф про казкове європейське місто – сад з чарівником-мером! І чим далі від міста, тим цей міф стійкіший. Я впевнений, що ні Президент, ні керівництво партії не знають реальної картини, і їх чекає розчарування. Не знаю, як треба стати на горло своїй совісті, щоб проголосувати за людину, яка відкрито підтримувала «регіонала» на виборах, за кілька днів до розстрілу на Грушевського приймала в Калуші губернатора-керівника обласної ПР… Я переконаний що «Блок Петра Порошенка» зробив по нашому округу вкрай невдалий вибір кандидата», – обурюється Ігор Очкур, але водночас забуває, що й Петро Олексійович не без гріха.
Адже нині діючий Президент України є одним з співзасновників згаданої Очкуром Партії регіонів, а потім, звісно, відійшов від неї до кумів і «любих друзів»…
Отож, виходить така собі «вибіркова амнезія»?
Хоча, звісно, що усі люди не без гріха, і хто як може, так їх і спокутує. Мабуть, спокутав чи ще колись спокутає їх і Порошенко, раз у нього така підтримка з боку пана Очкура. Але чому, на його гадку, цього ще не зробив й одіозний мер Калуша?
Відповідь на це питання громадський діяч дає сам у своїх коментарях «Вікнам», коли на запитання, чи не пропонували йому знову очолити виборчий штаб Блоку Петра Порошенка Очкур відповідає: «Так, пропонували. Команда Президента не мала до мене претензій щодо проведення попередньої, президентської кампанії. Отриманим результатом вони залишились задоволені. Я і далі підтримую Президента Порошенка, готовий йому допомагати чим можу. Але в даній ситуації я не можу цього зробити. Є принципові поняття, через які не можна переступати. Вважаю, що Калущина і Рогатинщина мають достойного діючого народного депутата. Людина, яка не міняє партії і фракції, яка не зраджує своїм переконанням і поважає думку інших. Не продалася, не «тушканулася». Я буду допомагати Ользі Сікорі».
Як би відповів на це дотепник Александр Дюма-батько: «Cherchez la femme, pardieu! Сherchez la femme»!

Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності