Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

З’явились стандарти надання публічних послуг в Україні: “швидка” за 10 хвилин та інше

Уряд опублікував стандарти доступності публічних послуг в Україні та визначив головні критерії їх якості на майбутні 5 років.

Час прибуття поліції, карети «швидкої» та пожежників має бути до 10 хвилин у межах міста та 20 хвилин – за містом. Про це свідчить програма дій Кабміну на сторінці Верховної Ради.6wr1u5mrqQvzHV30

У школах на кожні 300 учнів слід організувати не менше 2 комп’ютерних класів по 15 комп’ютерів, а мінімальна швидкість інтернету визначена на рівні 100 Мбіт/с.

Для людей з інвалідністю має бути 100% доступність до шкільних будівель та класів, а також адміністративних будівель.

Більшість послуг МВС повинні стати електронними та надаватись онлайн (крім отримання посвідчення водія).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нові стандарти також передбачають відсутність інтернатів. Дитина протягом місяця має бути розподілена у малий груповий будинок чи будинок сімейного типу. Таких закладів має бути по одному на кожні 8-10 дітей.

Повний список стандартів публічних послуг:

   

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України у неділю, 29 вересня, схвалив Програму дій уряду. Деталі у нашому аналітичному матеріалі: «Уряд схвалив «п’ятирічку»: яким обіцяють майбутнє держави та простих українців».

Також повідомлялось, що Міністерство охорони здоров’я України планує скоротити середню тривалість госпіталізації пацієнтів на 20%.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності