Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Економіка єврозони йде на поправку, — ЄЦБ

Економіка єврозони повертається на шлях зростання, оскільки заходи кредитно-грошової політики, реалізовані Європейським центральним банком (ЄЦБ), починають діяти. Про це заявив головний економіст ЄЦБ Петер Прат.

Він зазначив, однак, що економіка єврозони не зможе рости в повну силу без дій інших сторін – урядів і компаній, щоб підготувати грунт для поліпшення ситуації в регіоні на довгострокову перспективу.

“Єврозоні необхідна комбінація заходів, щоб циклічне відновлення економіки, яке ми зараз спостерігаємо, стало тривалим, – заявив Прат. – Стимулююча кредитно-грошова політика і цілеспрямовані структурні реформи повинні йти рука об руку”.

За словами Прата, економіка єврозони йде на поправку. “Статдані дозволяють припустити, що економіка набирає зростання і буде зміцнюватися протягом цього року”, – говорить Прат.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він зазначив, що експерти піднімають прогнози зростання ВВП єврозони на поточний рік та наступні роки. “Тому можна говорити про початок циклічного відновлення економіки. Однак воно поки не є структурним”, – заявив Прат.

Під відсутністю структурного відновлення розуміється, що потенціал зростання економіки поки не відновлено, пояснив він.

Прат зазначив, що монетарна політика може підтримати економічний підйом в короткостроковій перспективі, але не зможе робити це довгий час.

Стимулювання економічного зростання зводиться до заходів підтримки інвестицій, полегшенню умов ведення бізнесу, а також діяльності держінститутів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Стимулююча політика підтримує попит і покращує доступ до кредитів, що може пом’якшити ризики, які супроводжують проведення реформ, зазначив Прат.

Як повідомлялося, борги єврозони побили історичний рекорд. Дефіцит бюджетів країн ЄС при цьому знизився.

Греція і раніше фіксує найвище боргове навантаження в Європі – 177,1% ВВП в 2014 році проти 156,9% ВВП в 2012 році, коли країна отримала другий пакет допомоги. За відносним рівнем держборгу за Грецією йдуть Італія (132,1%), Португалія (130,2%) та Ірландія (109,7%), проте в цих країнах темпи зростання заборгованості істотно нижче грецьких.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності