Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

100 Джонсона проти 112 Сунака…

Борис Джонсон заявив, що не висуватиме свою кандидатуру на посаду прем’єр-міністра Великої Британії.

Як повідомляє Sky News, політик переймається, що його ім’я у переліку потенційних голів британського уряду може позбавити достатньої підтримки тих, «хто домігся успіху».

«Я вважаю, що мені багато чого запропонувати, але боюся, що зараз просто невідповідний час», – зазначив Джонсон.

Нагадаємо, у четвер, 20 жовтня, Елізабет Трасс подала у відставку з посади прем’єр-міністра Великої Британії. ЗМІ повідомили, що причиною став провал програми порятунку економіки, яку вона лобіювала.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

21 жовтня Борис Джонсон повернувся з відпустки до Великої Британії й анонсував боротьбу за посаду прем’єра. Також свої кандидатури висунули Пенні Мордонт і Ріші Сунак – сина пенджабських (область в Пакистані) індуїстів, які емігрували до Англії зі Східної Африки..

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес відмовився змагатися за прем’єрське крісло та віддав перевагу Джонсону.

22 жовтня Борис Джонсон заручився підтримкою 100 парламентаріїв Консервативної партії, необхідних для участі у виборах прем’єра. Пенні Мордонт підтримали 21 депутат, а Ріші Сунака – 112 депутатів Палати громад.

У ніч на 23 жовтня Джонсон і Сунак провели переговори щодо виборів прем’єр-міністра Великої Британії. Обговорювали можливе об’єднання сил.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За даними Sky News, ім’я нового прем’єра Британії оголосять 28 жовтня.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності