Події

24 надзвичайні ситуації за три місяці

З початку 2014 року в Україні зареєстровано 24 надзвичайні ситуації, серед них 14 – техногенного характеру. Працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області роблять усе можливе для запобігання таких нещасть на Прикарпатті.

На території Івано-Франківської області знаходиться 145 об’єктів підвищеної небезпеки – підприємств, на яких, згідно із законом, існує реальна загроза виникнення аварії або надзвичайної ситуації техногенного чи природного характеру. Такі об’єкти повинні обладнуватися системами раннього виявлення НС та оповіщення людей про небезпеку – спеціальними інженерно-технічними засобами, що реагують на ситуації, які загрожують  життю  чи  здоров’ю людей,  можуть  завдати  серйозних матеріальних  збитків.
Враховуючи значну кількість небезпечних речовин, складні технологічні процеси, що застосовуються на підприємствах регіону, більшість обладнання яких, до речі, морально застаріле.
Усі ці фактори вимагають завчасного проведення цілого комплексу превентивних організаційних та інженерно-технічних заходів, спрямованих   на визначення і вивчення всіх можливих причин виникнення надзвичайних ситуацій, розробки та впровадження першочергових заходів профілактичного характеру.
Одним із реальних і дієвих способів зниження ризику виникнення НС та подій, зменшення людських втрат, матеріальних збитків шляхом запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та вчасного реагування на них є обладнання об’єктів підвищеної небезпеки автоматичними системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та системами оповіщення про подію працюючого персоналу та населення, яке перебуває в зонах можливого ураження небезпечними чинниками.
Перелік усіх об’єктів підвищеної небезпеки, які повинні обладнуватися системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення, розміщено на сайті Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Анатолій Вітрів,
УДСНС в області

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version