Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

7 порад, як економити на електроенергії

У найближчі три роки витрати кожного домогосподарства на електричну енергію будуть стійко зростати. Тому кожному українцю варто замислитися над заходами економії, пише EcoTown.

7 порад для екомомії електроенергії:

Отже, порада перша. Не залишайте електроприлади в режимі очікування, оскільки вони все одно поглинають енергію. Навіть у невеликій квартирі — пара телевізорів, пара комп‘ютерів, пара постійно включених в розетку зарядних пристроїв, DVD-програвач, мікрохвильовка і холодильник в режимі «stand by» обійдеться в серйозну суму на рік.

Порада друга. При використанні електроплит використовуйте посуд з дном, яке таке ж або трохи більше діаметра конфорки, інакше втратиться 5-10% енергії. Закривайте каструлю кришкою, оскільки швидке випаровування води подовжує час приготування на 20-30%, і, відповідно, на стільки ж збільшується витрата електроенергії на приготування. Після закипання їжі перемикайтеся на низькотемпературний режим, адже блюдо скоріше не приготується, а електроенергії буде витрачено менше.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Порада третя. Електрочайник і пральну машину регулярно очищуйте від накипу, тоді вода буде грітися швидше і витрати електроенергії зменшиться. Накип в чайнику проводить тепло майже в тридцять разів гірше, ніж метал, тому істотно збільшує кількість енергії для кип’ятіння води.

Порада четверта. Незважаючи на систему «ноу-фрост», холодильник корисно розморожувати, не допускаючи утворення крижаної «шуби». Товстий шар льоду погіршує охолодження заморожених продуктів і збільшує споживання електроенергії. І не кладіть у холодильник теплі продукти, дайте їм охолонути до кімнатної температури.

Порада п’ята. Спробуйте зекономити під час прання наступним чином. Завантажуйте бак машинки повністю, адже при завантаженні бака пральної машини тільки наполовину — відповідно 50% її потужності витрачається даремно, а прання при температурі 30°С замість 40°С дозволяє заощадити 40% енергії. При цьому якість прання залишається такою ж, оскільки сучасні пральні порошки ефективніші при невисоких температурах.

Порада шоста. Кожний добрий домогосподар/домогосподарка регулярно прибирає у хаті із застосуванням пилососу. Яким чином при цьому можливо знизити витрати електроенергії? Кожного разу ретельно прочищайте пилозбірник і повітряні фільтри пилососа, оскільки скупчення сміття зменшує тягу повітря і збільшує енергоємність.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нарешті, порада сьома. Найбільш проста. Використання природного освітлення — один з найістотніших резервів економії електричної енергії. Тому якомога частіше мийте вікна, вони будуть пропускати більше безкоштовного світла – сонячних променів! Регулярно протирайте лампочки і плафони на люстрах. Добре протерта лампочка світить на 10-15% яскравіше, ніж запилена.

І на завершення: кожний розумний господар або господиня можуть самостійно знайти нові засоби економії і продовжити вищезазначений перелік порад. Пам’ятаємо аксіому про те, що найпростіші рішення є найбільш ефективними.

Loading

Реклама
Реклама

Популярне за тиждень

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності