Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

94% уманчан проголосували проти приїзду хасидів в місто цієї осені, – чи почують їх Зеленський та Шмигаль?

Мешканці Умані з числа зареєстрованих у соцмережі фейсбук, які взяли участь у голосуванні про приїзд прочан хасидів цієї осені в місто, 94% проголосували проти традиційного святкування юдейського Нового року в Умані.

Про це повідомляє “Рідна Черкащина”.

За традиційне проведення Рош-га-Шану проголосувало тільки 6% уманчан.

Результат такий, оскільки це голосування проводилось саме для уманчан-українців. Після проведення аналізу голосів, ми врахували лише голоси жителів міста Умань”, – повідомив міський голова Умані Олександр Цебрій.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, тиждень тому мер Умані Олександр опублікував у своєму Facebook відео, в якому закликає мешканців міста висловитися – чи приймати у вересні хасидів-прочан, які приїжджають святкувати юдейський Новий рік Рош-га-Шана. Він висловив побоювання, що приїзд великої кількості людей із різних країн може спричинити спалах коронавірусу в Умані.

Разом із тим, прочани-хасиди провести релігійні обряди в літаках над містом. З такою ініціативою виступає місцева хасидська громада, повідомив Хайм Хазін.

За пару годин до початку Рош га-Шана в Умань летітимуть літаки. Зроблять кілька кіл над могилою рабі Нахмана. Люди скажуть молитву та повернуться в той же день до своїх країн в Ізраїль, США чи Європу…. Це не є новою ідеєю. Таке вже існує. Є люди, що приїжджають до Єрусалима – моляться в літаку і повертаються назад”.

Так прочани в Україні зможуть уникнути двотижневої самоізоляції і виконати заповіт наставника.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності