Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

У МВС обіцяють налагодити роботу реєстру власників автомобілів

У Міністерстві внутрішніх справ обіцяють до кінця тижня налагодити повноцінну роботу реєстру власників транспортних засобів.

Про це на брифінгу заявив в. о. директора головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

Він зазначив, що реєстр працює в тестовому режимі, але до кінця тижня планується налагодити його повноцінну роботу.
За словами Криклія, будь-який громадянин після необхідної авторизації зможе отримати інформацію про автомобілі, зареєстрованому на ту чи іншу особу. Зокрема, запитувачеві на електронну пошту буде надана базова інформація: марка автомобіля, рік його випуску та рік реєстрації, а також об’єм двигуна.

У той же час процес авторизації в системі передбачає надання запитувачем інформації про себе, аби власник автомобіля міг дізнатися, хто цікавився його автотранспортом.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також Криклій додав, що незабаром на вимогу громадських активістів буде скасована обов’язкова опція дата народження особи при пошуку автомобіля, зареєстрованого на цю особу. Тобто, достатньо буде лише ввести прізвище, ім’я та по батькові.

Крім того, він додав, що на платній основі можна буде отримати доступ до розширеним баз даних про автомобілі того чи іншого громадянина, наприклад, чи був цей автомобіль в ДТП.

Вартість отримання інформації з реєстру рухомого майна в паперовому вигляді буде коштувати 60 грн, в електронному – ​40 грн.

Також він додав, що у базі можна буде знайти автомобілі, зареєстровані не пізніше, ніж 4–5 років тому.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як повідомлялося, на сайті МВС минулого тижня з’явився розділ доступу до реєстру власників транспортних засобів. Проте охочі скористатися базою скаржаться, що система не працює.

База даних всіх власників автомобілів відтепер у відкритому доступі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності