Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Облрада «наїхала» на ЛОДТРК

…Саме так в кількох словах можна охаректиризувати ситуацію довкола Львівської обласної державної телерадіокомпанії (ЛОДТРК). Однієї з небагатьох ТРК в Україні, що правдиво заслуговують на цю абревіатуру, бо водночас правдиво об’єднує в собі і телебачення, і радіо…

Так ось, уже найближчим часом у Львівській облраді створять робочу групу, що вивчатиме ситуацію навколо «листа громадськості» з проханням звільнити керівництво Львівської обласної телерадіокомпанії.
Відповідне рішення 13 лютого прийняла Комісія з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та ЗМІ Львівської облради і з цим проханням вирішила звернутися до голови облради.
На засіданні комісії були присутні генеральний директор ЛОДТРК Микола Шевчук, його заступник Людмила Майор та «представники громадськості», які і написали звернення до облради щодо звільнення керівництва ЛОДТРК.
Микола Шевчук та Людмила Майор під час засідання вміло відбивалися від закидів, що їм були пред’явлені у «листі громадськості», але хіба та сама «громадськість і її обранці» можуть почути того, кого не бажають чути, а ще коли це зовсім не входить у їхні плани?..
Так пан Шевчук пояснив, що скорочення на ЛОДТРК, в якому його звинувачують, відбулося згідно з рішенням Держкомтелерадіо України (є такий орган в Україні, і саме тільки він в праві призначати чи звільняти керівників державних ТРК). Також директор спростував оприлюднену на сесії облради інформацію, згідно з якою з ЛОДТРК звільнили 67 журналістів. За словами Шевчука, 36 зі звільнених – пенсіонери, 22 – охоронці і лише 17 – журналісти.
Один із підписантів листа, заслужений журналіст України Василь Гаврилишин закинув Шевчуку, що саме його руками «Держкомтелерадіо» зробило «блискучу люстрацію» на ЛОДТРК. А присутній на засіданні голова фракції «Свобода» в облраді Андрій Холявка закинув директору, що той, звільнивши працівників ЛОДТРК, натомість збільшив кількість своїх заступників. Але і це пан Микола вміло заперечив.
Серед інших закидів, які лунали на адресу Шевчука з боку представників правлючої на Львівщині партії, яка себе називає «опозиційною», були, що «львіське телебачення втратило «ідеологічне наповнення», та патріотизм, що на дитячі телепередачі потрапляють діти, участь яких проплачується, та те, що замість професійних журналістів на ЛОДТРК тепер працюють малодосвідчені вчорашні випускники журфаків…»
А як щодо того, що «молодим у нас всюди відкрита дорога»?
Також серед аргументів, які приводив на свій захист Микола Шевчук, був, зокрема, і той, що ЛОДТРК об’єктивно висвітлювала усі події навколо «Євромайдану» як у Львові так і в Києві, а також що декотрим звільненим журналістам запропонували інший спосіб співпраці.
Нагадаємо, що Львівська облрада, яка сьогодні, як уже зазначалося вище, намагається втрутитися в справи не своєї компетенції, має і є засновником свого окремого телеканалу та газети. Щодо останньої, чомусь минулого року вона виходила до друку тільки кілька разів. Можливо через неналежне фінансування? Якщо так, тоді як бути з заробітньою платою чи малого штату її працівників? Бо якщо вони її отримують, а газета не видається – це «розбазарювання» бюджетних коштів, а якщо ні, то це злочин, який переслідується за ККУ…
Отож, пригадавши собі народну приказку, що «на злодії шапка горить», можна припустити, що у Львові за івано-франківським сценарієм представники одніє і тієї ж політсили напередодні виборів намагаються прибрати до рук найвпливовіші в західних областях ЗМІ, в тому числі і ТРК. Так було в Івано-Франківську минулого року з директором ОТБ «Галичина» Ольгою Бабій, так було з керівництвом ТРК «Вежа» і «3-студія». Але вони буцімто встояли?.. Тож будемо сподіватися, що вистоїть і ця львівська ТРК, бо якщо впаде вона, то наступним буде ZIK…

Мар’ян Стодоля

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності