Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

«Коршів тепер має пожежну»

DSC_0114Питання створення місцевої пожежної охорони на Прикарпатті належить до першочергових завдань Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області, тому що дає можливість вирішити актуальну проблему протипожежного захисту віддалених населених пунктів краю. Адже кожна згаяна мить на очікування чергової варти пожежно-рятувального підрозділу з райцентру може стати фатальною. На даний час на Прикарпатті функціонує 23 місцеві пожежні команди, тож важливість цієї проблеми усвідомлюють всі – і рятувальники, і місцева влада, тому робиться все можливе, щоб у селах Івано-Франківщини якомога частіше відкривалися підрозділи місцевої пожежної охорони.

Прикладом успішної та ефективної співпраці може служити Коломийщина де у селі Коршів відбулося урочисте відкриття місцевої пожежної команди, до речі вже четвертої у Коломийському районі. Новостворений підрозділ буде здійснювати виїзди на ліквідацію пожеж, надзвичайних ситуацій і на території навколишніх сіл. Урочисті заходи з нагоди відкриття пожежного підрозділу перетворилися на справжнє свято, на якому були присутні керівництво Управління ДСНС в області, представники органів районної влади, місцевого самоврядування та духовенства, підприємці та мешканці села.

Відкриваючи урочистості, депутат Івано-Франківської обласної ради, Заслужений працівник сільського господарства Петро Книшук привітав присутніх з цієї знаменною подією та наголосив, що вона – результат спільних зусиль влади, керівництва Управління ДС НС в області та громади, свідчення їхнього розуміння, що немає нічого важливішого за безпеку людей, за збереження життя та здоров’я.

А голова Коломийської районної ради Богдан Болюк у своєму виступі підкреслив, що створення місцевої пожежної команди у Коршеві, одному з найбільших сіл Коломийщини, це ще один крок до безпеки людей, тож влада приклала всіх зусиль, що знайти фінансування. Про історію створення МПК у Коршеві розповів ініціатор її створення місцевий підприємець Володимир Семчук, який цього дня був, безперечно, героєм свята.
Підкреслив важливість створення місцевої пожежної команди у Коршеві і перший заступник начальника Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Ігор Оксентюк. Вручаючи працівникам місцевої пожежної команди бойовий одяг та спорядження для виконання поставлених завдань, Ігор Володимирович зазначив актуальність протипожежного захисту віддалених населених пунктів та постійну готовність до ліквідації надзвичайних ситуацій різного роду. А начальник Коломийського міськрайвідділу Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Ігор Вацик зазначив, що втілювати такі ідеї в життя легко, бо є ініціатива з боку громади та всебічна підтримка з боку влади.

Продовжив його думку сільський голова Михайло Пижук, який зазначив, що до створення місцевої команди долучилося все село, але найбільша подяка, звичайно, ініціатору даної ідеї місцевому підприємцю і начальнику новоствореної МПК Володимиру Семчуку. Адже пан Володимир, переживши два роки тому пожежу у своєму магазині, зрозумів всю важливість цієї проблеми не тільки для себе, а й для громади села. Тож приклав всі зусилля, щоб село мало свою пожежну команду, закупивши за власні кошти пожежний автомобіль та обладнавши пожежні приміщення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Урочистий настрій продовжили подарунки, з якими гості завітали на свято, та невеликий концерт у виконанні учнів місцевої школи та солісток художньої самодіяльності. Закінчилися урочистості освяченням приміщення пожежного депо та пожежного автомобіля. Представник духовенства – о. Микола побажав рятувальникам Божого благословення в їх благородній справі на варті безпеки людей і подарував ікону Пресвятої Богородиці «Неопалива Купина» як оберіг їхнього здоров’я та життя.

Всі працівники місцевої пожежної команди – це люди, яких добре знають у селі, вони користуються повагою та авторитетом. Вони пройшли підготовку в Івано-Франківському навчально-методичному центрі УДСНС в області, де отримали відповідні сертифікати і посвідчення на право керування пожежним автомобілем і гасіння пожеж. Також, як зазначають самі чоловіки, вони вже мають певнийпрактичний досвід гасіння пожеж у рідному селі, вже відчули всю специфіку та важливість цієї непростої роботи і переконані, що з вибором не помилилися.

Прес-служба
УДСНС в області

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності