Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Генпрокурор не проситиме, вимагатиме у ВР арешту екс-президента Порошенка

Новий генпрокурор України Руслан Рябошапка зробив резонансну заяву про можливий арешт екс-президента Петра Порошенка.1023366981

В інтерв’ю РБК Україна генеральний прокурор розповів про те, що планує позбавити декількох народних депутатів імунітету ще до вступу в силу закону про скасування депутатської недоторканності. За словами Рябошапки, для цього до Верховної Ради буде подано кілька подань на зняття недоторканності як в рамках кримінальних проваджень, про які говорив попередній генпрокурор Юрій Луценко, так і в рамках нових справ.

При цьому генпрокурор підкреслив, що у нього “рука не здригнеться” посадити будь-якого сьогоднішнього парламентаря, в тому числі і колишнього президента.

Зокрема, відповідаючи на питання, чи може він стати тією людиною, яка приходить до Верховної Ради і просить про арешт колишнього президента, Рябошапка заявив:

Не просить, а вимагає. Немає різниці: колишні президенти, народні депутати або хтось ще. Перед законом усі рівні. Скажімо так, рука не здригнеться по кому завгодно, хто є в парламенті“.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Такі слова можна розцінювати як недвозначний натяк на можливість арешту Петра Порошенка.

Раніше повідомлялося, що колишній президент Петро Порошенко продовжує всіляко ігнорувати правоохоронні органи.

Цю інформацію в коментарі журналістам підтвердила прес-секретар ДБР Анжеліка Іванова.

Прес-секретар ДБР підкреслила, що допит Петра Порошенко повинен був початися о 9:30 в справі про державну зраду про невиконання рішення суду щодо призначення членів Вищої ради правосуддя.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Іванова також зазначила, що сьогодні на 14:00 заплановано ще один допит Петра Порошенка. Але прес-секретар силового відомства не уточнила, у якій саме справі повинні допитати колишнього президента України.

Пізніше журналісти відшукали втік від допиту ДБР Петра Порошенка. Як виявилося, екс-президент вирішив перечекати слідчі дії в залі Парламенту.За її словами, сьогодні Петра Порошенка повинні були допитати у справі про державну зраду, але екс-президент знову не з’явився на допит.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності