Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Путін лобіює Медведчука і Шуфрича на губернаторів

За неофіційною інформацією, президент РФ наполягає на участі лідера «Українського вибору» в переговорах по Донбасу, щоб повернути його в політику.

З’явилася ще одна версія воскресіння Медведчука в українській публічній політиці.
Джерело з близького оточення екс-президента України Віктора Януковича, який нині знаходиться в Москві, повідомляє ZN.UA про мотив участі Віктора Медведчука, лідера «Українського вибору», в консультаціях по «мирному плану», що сьогодні проходять в Донецьку.

Зокрема, як повідомило джерело, Медведчук, в перерві між двома раундами переговорів відвізши сім’ю на яхту до Хорватії, потім прилетів до Москви, де звіряв позиції перед другим раундом консультацій. Після чого відбув до Донецька.

За версією джерела, президент Росії Володимир Путін наполягає на участі Медведчука в переговорах не тільки тому, що той є конфідентом президента РФ. Залучення канцлера Німеччини Ангели Меркель до «відбілювання» глави «Української вибору» необхідно Путіну для того, щоб повернути Медведчука в українську політику. Механізм повернення – лежить через можливість зробити Медведчука губернатором Донецької області. Нестор Шуфрич, який також бере участь у переговорах, у свою чергу повинен очолити Луганську область, повідомляє видання.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Надалі, очоливши Донецьку ОДА, Медведчук повинен буде використовувати отримані плюси – ресурси найбільш населених регіонів – для підтримки його політсили на майбутніх парламентських виборах.

Очікується, що питання про губернаторство Медведчука буде поставленим (якщо вже не поставлено) в конфіденційних переговорах президентів Росії Путіна і України Петра Порошенка.

Джерело в групі, що займалася підготовкою та проведенням переговорів, розповіло, що в другій зустрічі в Донецьку в п’ятницю, 27 червня, Медведчук активної участі не брав, більше мовчав. При цьому, поки тривала зустріч, він постійно виходив для спілкування з сепаратистами.

Як зазначає джерело, склалося враження, що Медведчук консультував представників ДНР і ЛНР про те, на які поступки Києву варто йти, і на які не потрібно погоджуватися.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, 27 червня після другого раунду консультацій тристоронньої групи в Донецьку з врегулювання кризи в Донбасі відбулося засідання РНБО, за підсумками якого президент України продовжив до 30 червня режим припинення вогню. ЄС і США пообіцяли ввести нові санкції проти Росії, якщо Кремль не зробить реальних кроків до припинення війни в Донбасі.

kravshukКОМЕНТАР КРАВЧУКА

Перший президент України Леонід Кравчук теж не знає, кого представляє Віктор Медведчук на консультаціях із терористами на Донбасі.
Про це він сказав журналістам перед покладанням квітів до пам’ятника Пилипу Орлику.
«Те, що робиться сьогодні, ці консультативні зустрічі, вони мені незрозумілі. Я не знаю, кого представляє Медведчук, – може, пані Меркель? А Шуфрич – його помічник», – заявив Кравчук.

Перший президент, за його словами, повністю підтримує мирний план Петра Порошенка, проте не виключає, що Росія має намір скомпрометувати його, як це сталося з Женевськими домовленостями.

«Скажімо, вчора я уважно слухав одного з представників, який веде переговори в Донецьку, пана Шуфрича, так він уже говорить про 4 пункти плану. Він каже, що у них є якийсь свій план, а про план президента він сказав, що ці положення є і в плані Порошенка. Мовляв, головне – це їхній план, а план Порошенка – це щось другорядне», – висловив подив Леонід Кравчук.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності