Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Хто і навіщо перетворив американську вантажівку в радянський танк Т-34?

Це досить відома фотографія. На знімку, зробленому 9 вересня 1944, танки 4-го гвардійського механізованого корпусу входять в столицю Болгарії Софію:

Болгарські товариші подарували мені справжню фотографію, з якої майстри фотошопу 70 років тому виготовили свою агітацію.
Якщо порівняти оригінал з кінцевим продуктом, зміни разючі. Американська вантажівка перетворився на танк Т-34. В руках жителів Софії з’явилися червоні прапори і транспаранти. Жінки «переодяглися» в більш консервативний одяг.
У самій Болгарії цю підробку розкусили відразу. Перестаралися з транспарантами. Не знали «фотошепери», що орфографічна реформа була проведена в Болгарії тільки в 1945 році. І тоді болгари не писали «СТАЛІН», вони писали «СТАЛІН’».

Ірек Муртазін

10-99

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності