Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

«МАЛЬОВАНІ» РЕЙТИНГИ

6-1Як повідомляють численні українські ЗМІ з посиланням на не менш численні соцагенції, до майбутньої Верховної Ради проходять п’ять політичних сил – Блок Петра Порошенка (45,7%), Радикальна партія Олега Ляшка (13,7%), «Громадянська позиція»

Анатолія Гриценка (8,1%),
ВО «Батьківщина» (8,1%)
та «Народний фронт» (5,6%).

Про це свідчать результати соціологічного опитування, яке провів Центр соціальних і маркетингових досліджень «Социс» 5–10 вересня у всіх регіонах України, крім окупованого Криму і підконтрольних терористам районів Донбасу. Опитування проводили методом особистого інтерв’ю за місцем проживання респондентів. Метод відбору респондентів – квотна вибірка (за ознаками вік і стать). Загалом було опитано 2800 респондентів у віці від 18 років і старше, вибірка репрезентативна загалом для України за показниками віку, статі, розміром населеного пункту та поділом на регіони.
Намір взяти участь у голосуванні на виборах до Верховної Ради України виявили 74,5% опитаних. Близько 10% на момент проведення опитування не визначилися зі своїм наміром взяти участь у голосуванні, 15% не планують голосувати взагалі.
Рейтингові показники наступні:
Блок Петра Порошенка отримує 26,8% від усіх опитаних та 45,7% від тих, хто визначився з вибором і візьме участь у голосуванні.

Радикальна партія Олега Ляшка набирає 8,1% та 13,7% відповідно.
«Громадянська позиція» Анатолія Гриценка – 4,8 (8,1%).
ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко – 4,7% (8,1%).
«Народний фронт» Арсенія Яценюка й Олександра Турчинова – 3,3% (5,6%).

З огляду на наведені результати, до наступного складу Верховної Ради України проходять п’ять політичних сил: Блок Петра Порошенка, Радикальна партія Олега Ляшка, Громадянська позиція, ВО «Батьківщина» та «Народний фронт».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За останній час, відзначають соціологи, спостерігається значне зростання електоральної підтримки Блоку Порошенка (+8,4%), часткове падіння рейтингу Радикальної Партії Ляшка (–4,8%), певна стабілізація позицій «Громадянської позиції» (+0,6%), відносне падіння показників ВО «Батьківщина» (–2,1%). Всі інші коливання показників політичних сил перебувають у межах статистичної похибки.

Слід зазначити, що перелік п’яти «прохідних» партій у різних соцагенцій переважно є незмінним. Єдине, що міняється у цих рейтингах – це відсотки «намальовані» тій чи іншій партії. Чому «намальовані» відсотки? Бо політичний досвід вчить, хто як платить, таку й музику отримує… Отож, вірити можна тільки результатам, і ті завжди можна ставити під сумнів.

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності